| MihailVeteranu a întrebat:

Am un buget de 3.000 lei pentru achiziția unui pistol.Pana la urma m-a atras acesta: CANIK PISTOL GLONT TP9 SA MOD.2 DESERT CAL. 9X19MM de pe site-ul ARROW
Folosit doar la vânătoare pentru împușcarea animalelor de la 10-20m.
Sau sa strâng 7000 lei pentru un REVOLVER COLT COBRA 2″ 38 având calibru mai mare și gripu mai bun.
Nu știu spre ce sa ma orientez, am avut un colt dar s-a uzat in timp și se bloca la tragere uneori.

17 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

Care iti place mai mult, cu care te impaci mai bine dar pistolul nu se foloseste la vanatoare, ai nevoie de o pusca pentru asta.

| MihailVeteranu explică (pentru Dismally):

După ochire și foc, animalu in cele mai multe cazuri este rănit, și dacă ai trage cu pușca într-un spațiu de manevra mic, ai putea sa ratezi(mi sa întâmplat)
Am avut răni profunde pe spate și la gamba de la un porc.Cu pistolu ai mai multe runde de tragere.
Dar atunci eram incult fără sa țin cont de regula.

| Dismally a răspuns (pentru MihailVeteranu):

Vanatoarea nu se practica intr-un spatiu de manevra mica, pentru ca nu inchizi animalul intr-o cusca sa-l vanezi si nici nu o sa stea la 5 metri de tine sa-l nimeresti tu cu pistolul. Asta in primul rand, in al doilea rand cu ce vrei sa il impusti, cu bine de cauciuc? Ca munitie "de razboi" iti garantez ca nu iti vinte nimeni fara autorizatie si autorizatia nu o primesti decat daca esti magistrat sau alte profesii de genul acesta.

Dețin permis de arma pe o perioada buna vreo 12 ani

Pistolu pe care l-am avut m-a ținut bine, vreo 7 ani, la timpul ăla am dat o căruță de bani.Dar dacă nu ma preocupat întreținerea lui, sa uzat

Lasa permiul pentru arma, eu vorbesc de munitia pe care ai voie sa o cumperi si sa o folosesti, ca daca iti imaginezi ca omori un animal cu bile de cauciuc sau alta munitie neletala mai bine te apuci de pescuit laughing

Pai unde ai văzut tu la Colt sau FABARM XLR sa poți trage cu bile de cauciuc? Tu ai habar ce spui

Nu baiatu meu, am muniție de război, debaraua plină

Nu am văzut pe nimeni la vânătoare cu arme airsoft sau muniție cu bile de cauciuc

Nu stii ce vorbesti daca iti imaginezi ca e munitie letala happy Citeste si tu legislatia sa vezi in ce conditii poti procura astfel de munitie, asta sa nu mai spun de dreptul de a vana... cu pistolul big grin

Nu ma refer la cele airsoft sau cu bile de plastic, cartuse cu bila de cauciuc am spus, e mare difernta intre ele. Nici cu pistolul la vanatoare nu ai vazut pe nimeni big grin

Ești vânător sau ai fost?

Vanator nu dar stiu ce presupune detinerea unei arme neletale sau a uneia cu munitie letala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce de baga in ele nea Mihai asta, cica are debaraua plina de munitie de razboi, e ilegal sa deti munitie 7, 62 in Romania.

| Iepuroi a răspuns (pentru MihailVeteranu):

Tre sa ne faci un festin vânătoresc din ce ai vânat sa ne dovedești laughing.
Ce pistoale deții?

| MihailVeteranu explică (pentru Iepuroi):

Am avut un Colt competiton SS 45
Deocamdată nu mai dețin vreun pistol. După sărbători voi achiziționa unu.