anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Am un caine metish mascul de 9 ani care e foarte agresiv. Dintodeauna a fost asa, nu ne lasa sa il mangaiem, sa ne jucam cu el, de luat in brate nici nu mai zic.Cu toate astea l-am acceptat asa inca de cand avea 2 luni.Problema a inceput abia de ieri, cand am adoptat inca un catel, o femela husky, de 3 luni.Ea e total opusul lui, e foarte prietenoasa si s-a atasat repede de noi si noi de ea. Faza e ca masculul nu o suporta deloc.Cand l-am adus in camera unde era ea, era foarte agitat si voia sa iasa. Apoi, cand am dus-o pe ea la locul lui, a inceput sa o maraie si mai mai ca voia s-o atace.In ciuda faptului ca de obicei adultii nu ataca puii, eu tot n-am incredere in el, pana si pe noi ne musca.Acum e foarte suparat, nu ne lasa sa ne apropiem de el si nici nu prea mananca.Ce ar trebui sa fac? Sa renunt la husky?

11 răspunsuri:
| xLove a răspuns:

Ar fi bine sa apelati la un dresor de caini. El isi poate da seama ce problema are cainele, ce il deranjeaza. Dresorul e expert in asa ceva. Chiar daca incerci nu poti sa-ti dai seama ce e in mintea cainelui. Sunt unele rase de caini care sunt agresivi, tocmai de aceea e bine sa apelati la un dresor! Dresorul poate face dintr-un caine rau, unul bun si afecutos!
Ai mare grija, te poate musca!

Numai bine!

| iuliaiuliaiulia a răspuns:

Eu zic sa NU renunti la husky! E bine ca o sa ai in sfarsit un caine dragut si sociabil, cum isi doreste toata lumea:3:3

| RobertoRobby a răspuns:

Cheama un dresor acasa sa vada cum sta treaba si e mult mai bine, nu da HUSKY ca o sa-ti para rau!winking

| LittleSue a răspuns (pentru xLove):

Stiu ca asta ar fi cea mai buna metoda, dar nu prea sunt dresori pe aici de unde sunt eu, si nici ai mei nu stau foarte bine cu banii ca sa-si permita...

| xLove a răspuns (pentru LittleSue):

Pai incearca tu sa-ti strangi bani. Cat despre dresor, cauta pe internet, sunt convinsa ca vei gasi!
Ai putea incerca sa nu mai rasfeti atat de tare cainele, si sa fi mai stricta cu el, mai autoritara. Poate asa se va mai potoli.

Bafta!

| sonya a răspuns:

Buna,

Dresarea cainilor este indicata atunci cand sunt mici. Mai tarziu este mult mai dificil si nu se stie daca va da si rezultate.

Daca ii poti tine pe amandoi, separat, atunci pastreaza-i. In cazul in care nu poti face asta, indicat ar fi sa dai unul din ei. Astfel vei evita un potential atac din partea celui mare. Nu se stie niciodata cum va reactiona in preajma celui mic si nu stiu daca poti sta mereu cu ochii pe ei.

Pa, pa.

| oanagh a răspuns:

Te sfatuiesc sa te uiti la 'Cesar Millan si cainii'. Poti sa cauti emisiunea si pe youtube, sau poti sa te uiti la National Geographic. Este un dresor faimos, cainele tau poate fi recuperat..Eu am un catel la mama acasa si am invatat o multime de lucruri de la Cesar. Sigur o sa te ajute si pe tinewinking orice caine indiferent de varsta, poate fi recuperat si dresat. Bafta!

| Adrry00 a răspuns:

Parerea mea e ca ar trebui sa renunti la cainle metis, pentru ca un caine care isi musca stapanul nu e un caine devotat, si daca nu ai incredere in el e grav. Dar tu stii mai bine de ce il pastrezi si inteleg ca ti-ar fi mila de el, si eu am tot un metis de 9 luni, si al meu a fost la fel cand l-am luat, dar pentru ca l-am luat de pe strada, batut foarte tare, si ii era frica, dar diferenta este ca al meu nu a muscat niciodata, iar acum ne iubeste si e foarte afectos. Eu zic ca ar trebui sa te apropii de metis, sa il plimbi, sa ii dai sa manance din palma, sa il mangai cand il prinzi in toane bune, nu ar trebui sa renunti la Hushy. Greseala a fost facuta cand ai luat inca un caine, fara sa il ai pe celalalt apropiat de tine si bland, dar greseala a fost comisa si trebuie rezolvata cu timpul. Inca ceva, sa nu lasi cainii impreuna pana nu te imprietenesti bine cu cel mare. E important sa nu prinda ura pe tine nici unul, cel mic pentru ca il bagi mai mult in seama pe cel mare, iar cel mare pentru ca ii acorzi atentie si celuilat. Succes!

Răspuns utilizator avertizat
| AndreiBitea a răspuns:

Ar trebui sa il dresezi pe ala de vreo 9 ani acum ai zis poate fi periculos si si pe tine te poate ataca

| LittleSue a răspuns:

De atacat nu ataca fara sa fie provocat..Maraie si musca cand vrei sa-l mangai, sau si mai rau, cand il calci fie si din greseala.