| adelinna21 a întrebat:

Am un catel de 5 luni jumate.e shar pei.si azi dimineata am observat ca a slabit foarte mult.si chiar nu stiu de ce. funda pentru care stie.

Răspuns Câştigător
| ioana100 a răspuns:

Un caine poate pierde in greutate din cauza parazitilor intestinali, alimentatie necorespunzatoare, dar pot fi mult mai multe motive....Nu orice hrana din comert ii poate asigura cainelui necesarul de hrana.
Nu este recomandat sa-i dai alimente bogate in grasimi, se va reface tesutul adipos(in primul rand trebuie sa-si recupereze masa musculara).
Administreaza-i alimente bogate in proteine, pentru refacerea musculaturii.Pe langa hrana uscata, trebuie sa-i dai si cruda; adauga in cel putin doua din mese carne proaspata de vita sau pui, ou crud, peste, branzeturi nesarate sau iaurt. Dupa fiecare masa, cainele trebuie sa se odihneasca. Sporturile ca inotul, plimbatul is au rostul lor.

13 răspunsuri:
| CamiiBăă a răspuns:

A mancat?

| angishik a răspuns:

Depinde...1poate a luat un virus, si il doare stomacul si de aceea nu poate manca
2 poate se simte lasat deoparte (nu ii acorzi destula atentie) si asta e velul lui de a-ti atrage atentia
3 poate e pur si simplu deprimat
4 poate s-a batut cu un alt caine, ceea ce s-ar putea sa-l fi ranit si slabit
si eu am 2 caini si sincer te sfatuiesc sa te duci URGENT la veterinar, pentru ca cu slabirile bruste nu e de joaca!winking nu tin neappp sa imi dai funda, vreau sa stiu cce ai facut cu cutuwinking:* bafta! P.S. poate nu l-ai obosit destul (nu te-ai jucat cu el, nu ai iesit cu el) si nu are pofta de mancarewinking

| AllyAlly2a a răspuns:

Poate l'ai ignorat si a slabit...crezand ca nu ii mai dai atentie si nu il mai iubesti
SAU
Poate nu l'ai hranit cum trebuie.
Baftawinking

| eaglewatch01 a răspuns:

La veterinar. Posibili lambrii.L-ai vaccinat?

| pintexim a răspuns:

Buna deci, probabil nu ii dai destula mancare

| adelinna21 explică:

Eu stau la parter si are gradinita se plimba cand vrea.mancare ii dau d 3 ori pe zi.si are bobite la discretie.ii dau mancare gatita.si bobita ii dau de la royal canin si pedigree.acum cateva zile i-am dat pastila de viermisori.si chiar avea viermisori.si m gandeam ca poate de aia a slabit.dar isi mai reveni.i-am fiert un os de vita si i-am dat orez.si acum e mult mai bine

| adelinna21 explică:

Http://www.cateicufite.ro/haine-catei-concurs un vot pentru bobi. sper sa castigam si sa ne luam o hainuta frumoasa de iarna:X

| 96SeB96 a răspuns (pentru adelinna21):

Pai am votat acum 2 zile parca si ma mai lasat sa il votez si acu? e normal?
daca da atunci o sa il mai votez happy

| angishik a răspuns (pentru adelinna21):

Cat traiesti sa nu ii mai dai mancare de la pedigree... vrei motivele pentru care tu n uar trebui sa ai un caine? :1 nu te-ai info despre alimentatie deloc! stiai ca hrana de la pedigree a omorat caini? nu ii mai da pedigree singura marca in care poti avea 100% incredere e royal! 2 are mancare la discretie 3 il hranesti de.3 ori pe zi la 5 luni? de la 3 luni tr sa aiba doua mese pe zi! (dimineata si seara, iar daca nu manaca i se ia castronul si i se da mancare PROASPATA la urmatoarea masa! ) daca nu poti indeplini aceste conditii mai bine renunta la a avea un caine! nu tr sa se plimbe in gradinita! tr sa il scoti sa alerge CU TINE in parc! un caine de aceasta talie necesita intre 80 si 100 min de alergat pe zi!

| adelinna21 explică (pentru angishik):

Ii dau si de la royal canin.si l 5 luni chiar trebuie sa manace de 3 ori pe zi pentru ca inca este pui.i-am dat pedigree atunci pentru ca la pet shop numai avea de juniori decat pedigree.un sharpei fiind o rasa lenesa nu necesita atata miscare pentru ca oboseste foarte repede si incepe sa gafaie si vrea s bea apa.si nu are voie decat dupa 10 minute dupa ce s-a mai odihnit.stiu foarte bine ce are nevoie cainele meu sa manace si ce nu.si mancare ii las doar bobiye pentru ca asa mi-a recomandat veterinarul.nu ii dau de capul meu mancare.de hrana de la pedigree nu stiam ca a omorat caini.o fi si asa cum zici tu

Da, intr-adevar sunt lenesi, ai mare dreptate, dar pentru dezvoltarea musculaturii are mare nevoie de miscare! iar daca de la 3-4 luni nu incerci sa-i scoti a 3-a masa (chiar tr asta, pentru ca nu are nevoie de ea) nu vei mai putea decat foarte greu!winking iti spun din experienta oricum bafta p.s. iarta-ma dar nu te cred ca veterinarul ti-a recomandat sa-i lasi babite la discretie, pentru ca fiind caini lenesi si nefacand miscare cu tine, risca obezitatea, mofturi la mancare, si neacceptarea meselor fixe cand te vei hotari sa i le stabilesti... ai grija, cu un caine nu e de jhoaca

| adelinna21 explică (pentru angishik):

Face miscare.chiar foarte multa.pentru ca este scot si dimineata si seara.dar ma refer ca in timpul zilei sta in gradina.si are loc destul sa alerge.si chiar o face pentru ca se joaca non stop cu o minge gigantica.iar despre bobite nu te gandii ca ii las cu kilogramul.i le dau in grame.si ii mai schimb marca de bobite azi de exemplu i-am luat de la acana si purina.pentru ca la un moment dat nu le mai manca mereu pe aceleasi.si mi sa recomandat pe l 10-12 luni sa ii scot a 3 masa

Mrg...ok, daca la 10-12 luni vei putea sa-i scoti a 3-a masa, fara probleme de comportament, sa ma contactezi, bafta in continuare cu el, ca e frumoswinking