Poi care e problema? E foarte normal, doar nu o sa ciripeasca de unul singur si de mancat e bine ca mananca. De zburat nu zboara pentru ca nu stie, a fost tinut in captivitate de cand a iesit din ou si tinut in colivie. Poate zbura cateva secunde dar cade repede la pamant pentru ca oboseste rapid.
Acum am inceput sa il pun pe afara si cand stau putin si nu fac zgomot el incepe sa cante
Norocosule! Al meu zboara in toata camera, si nu stiu cum sa-l domesticesc. Adica sa stea si el pe birou etc. Pereche nu-i lua ca dupa aia nu va mai fi prietenos cu tine. Perusul tau se comporta normal.
Daca nu poate zbura inseamna ca de unde l-ai luat i-au taiat penele de sub aripi, am avut si eu un papagal asa, tot ce poti face e sa astepti cateva luni si va putea zbura din nou! Sper ca te-am ajutat!
Cumpara-i o pereche si scoate-l in balcon. aude alte pasari si incepe si el. in casa daca il scoti la inceput tu din colivie va incepe in timp sa zboare. la inceput o sa il prinzi mai greu dar apoi se invata si vine singur in colivie. e doar trist, are nevoie de activitate. daca e mascul poti sa pui in spatele coliviei o oglinda. va incepe imediat sa ciripeasca.
Perusii nu traiesc singuri. Trebuie sa-i cumperi o pereche. Daca nu iti este de ajutor raspunsul meu ar trebui sa-l duci la veterinar.