Pai cine a spus ca trebuie sa stea pe paturi? Eu am caine si nu are voie in pat...simplu! Nevoile nu si le face niciodata in casa nici daca-l bati! Dupa 6 luni nu mai face in casa nici daca vrei tu! Asta daca il scoti cand trebuie afara si isi face un program!
Da...vorbeste-i frumos mamei tale si fa-i promisiuni ca vei acea grija de cățel.Dar trebuie sa te tii de promisiuni.Succes! sper ca mama ta sa fie intelegatoare.
Pentru a nu-si face nevoile pe unde ii vine, trebuie sa il inveti.Ai mei au distrus papucii, dar cum le-am luat jucarii pe care le puteau distruge, nu au mai avut treaba cu papucii sau lucrurile din casa.
Asuma-ti raspunderea, promite-i ca ai grija de el.
Vrei sa sugerezi ca un caine de talie mica este mai usor de stapanit? Eu as zice invers! Un caine de talie mare este mai usor de dresat, singurul 'necaz' este ca trebuie sa cheltui mai mult cu mancarea si spatiul 'vital'.
Pe de alta parte, trebuie sa te comporti cu toti la fel! Si cand e mic, cand creste, cand esti nervos sau feicit!
poti sa-ti convingi mama in aceasta 'problema'?
Si cainele este o fiinta pe care trebuie sa o iubesti ca pe indiferent ce alta fiinta! Constant, sa-ti asumi si greselile ei intr-o buna convietuire! Dar asta implica sa ai tu puterea financiara de a intretine un animal, ca si pe un om!
Am vazut miliardari, 'Iubitori de animale ', care platesc slugi sa-i plimbe, sa-i hraneasca la timp'!
Sa nu uite sa le dea apa.
Poate daca-ti iei 'acea cratita cu temporizare si cu compartimente in care le pui 'ratia de mancare ' si apa.
Dar asta ce mai inseamna?
Fiu-meu are 'din iubire' 20 de caini, la curte, dar uita sa spele in urma lor cu zilele!
1. Se scrie Chihuahua, nu Chuaua ca sa stii.
2. Nu este neapărat sa stea pe paturi
3. Poti sa il dresezi si nu o sa distrugă mobila sau nu o sa să-si faca nevoile peste tot
4.Ca sa il dresezi trebuie sa iti cumperi o carte de dresaj si un cd. Eventula sa te mai uiti si la videoclipuri pe youtube. Poti sa te mai uiti la canalul de youtube Gabriel Cocu.Cartea si CD-ul cumpără-l înainte sa iti iei caine ca sa stii cum sa il dresezi.
5.Ca sa il dresezi sa nu faca pipi si caca peste tot trebuie sa faci:
Catelul trebuie sa aibă cel putin 5 luni pentru comanda asta
Trebuie sa ai răbdare cu el si sa nu te enervezi daca el greșește. Daca a facut rau ii spui GRESIT pe un ton calm si daca a facut bine ii spui BRAVO pe un ton calm.
Când vezi ca vrea sa isi faca nevoile ia-l de ceafa si du-l la locul lui in care are voie sa isi faca nevoile
Fa tot asa si câinele tau va reusi
5.Ca sa iei câinele trebuie sa faci:
Presupun ca mama ta nu ar vrea sa de-a multi bani pe un câine, asa ca înainte sa va hotărâri sa pusti un catelus cauta rasa pe care o vrei.Dar sa fie ori gratuita ori la un pret mic (gratuit-200 sau 300 lei)
Arătai videoclipuri si poze cu rasa. Spune-i totul despre rasa aceasta. Explică-i de ce vrei aceasta rasa etc.
Ai destule sanse ca sa iti ia caine!
Mult noroc!
Funda?
Pai in primul rand ti-as sugera sa nu iti cumperi un caine cu mult par(pichinez, bichon etc...), cu rosul mobilei este simplu :dai cu spray sau piper pe mobila astfel ea va avea un gust si miros neplacut pentru caine si i-ai jucarii de ros, si daca isi face nevoile in casa spune-i "nu este bine" si du-l afara, iar daca se intampla cand nu este in preajma ta pur si simplu cureti, stergi si dai cu parfum de camera. Dovedeste mamei tale ca esti responsabil si spune-i cum vei avea grija de catel. si te-as sfatui sa iti iei un pit-bull sau boxer pentru ca sunt jucausi si de paza (pit-bull este doar de paza) si ca nu au par. Ei se pot acomoda oriunde si la casa si la apartament. nu necesita o ingrijire prea deosebita pentru ca au blana scurata. Mai citeste despre ei daca te intereseaza. Eu nu am scris tot despre ei. Am un boxer si traieste la apartament(acolo locuiesc) si se acomodeaza foarte bine il scot de 3 ori afara si nu am nici un incident neplacut
Nu vreau sa ne contrazicem dar mi se pare gresit ca sa nu ii ia cainele dorit (ce daca este scump?). Pana la urma un caine este un suflet la fel ca mine si ca tine nu este un obiect pe care il cumperi si il strici(ca o jucarie) mie mi se pare prea ieftin suma pe care o pun in general vanzatorii pana la urma este un suflet
Promite-i ca vei avea tu grija de catel, spune-i ca il vei dresa sa nu faca in casa, nu o sa il tii in pat si mai spune-i ca nu este o rasa foarte greu de stapanit cum ar fi un bichon. Acesta rasa este foarte pretentioasa.Intereseaza-te pe internet. Sper ca vei avea un catel.Succes!
Desigur! Chiar boxer sau pitbull nu imi doresc, sunt prea mari, dar mai citesc .
Ieu zuc ca ar trebui dati iei un beagle este usor de dresat si nu necesita multa mancare va trebui sal scoti des afara deoarece are multa energie sunt foarte docili, blanzi si chiar,, cel mai bun prieten al omului'' si se inteleg bine cu restul animalelor
Crede-ma ca timp de trei ani am plans in fiecare zi sa imi ia mama un caine si intrul final dupa ce am incercat sa ii dovedesc ca sumt responsabila ea a zis ca daca asta ma face fericita si alfel nu ma poate multumi va accepta chiar daca viata ei va fi,, distrusa" si acum ne pregatim sa il aducem acasa
Ar trebui sa te interesezi despre westie e foarte inteligent o prietena la lasat o zi doua singur in casa nu lasa par nu latra mult invata repedi si pur si simplu nu i-am gasit defecte
Dar nu sunt prea ieftini 800-1500 ron
Deniissel întreabă: