Buna!
S-ar putea sa fie racit, iar chestia cu sangele nu stiu daca are legautura cu raceala.
Pana maine, da-i lapte (lactate in special(branza, lapte)), bucatele mici de carne (gen...ton)
Pa,pa si sper sa se faca bine catelul, eu iubesc cateii!
Sange poate fi si de la parvo. A vomitat? Nu prea mananca? Bea multa apa? De ce ti-ai cumparat de acolo caine daca l-ai vazut in halul ala sau stiai ca nu e bine sa cumperi de acolo? Puteai sa-ti iei un metis fara nici un bac, acum ai cumparat cainele ori iti moare si ai dat banii degeaba, ori platesti tratament si altele cat ai fidat pe un caine cu pedigree si sanatos...nu aveti nici o minte. Inainte de a va achizitiona un animal intrati pe net sa cititi despre rasa, de unde e cel mai bine sa cumparati, etc.
Daia exista samsari ca exista inca persoane credule ca tine care cumparati de la ei si stai linistita ca nu e 100% de rasa. de ce nu ai asteptat sa-ti strangi 200e si-t luat unul cu pedigree(act ce dovedeste apartenenta la o rasa) si sanatos, fiindca toti cainii folositi la imperecheat sunt testati de boli care se pot transmite genetic (gen: displazia de sold).
Am asteptat un an sa strang bani sa-mi cumpar cainele care mi l-am dorit, am dat 200e, cumparat dintr-o canisa si sunt foarte multumita de el.
Dar nu e urat, e jucaus. Mananca mancare si bea si apa cu chestile astea nu`i problema. Atata numa de sange. Si ce are rost sa citesc daca deja l.am cumparat
Du-l la veterinar, trebuia oricum cand l-ai luat pentru un control, daca are simptomele astea apatie, scaun cu sange nici nu stiu de ce mai stai pe ganduri, daca iti pasa de el catusi de putin du-l maine la medic.
Ai zis ca e putin bolnav,cum l-ai cumparat cand l-ai vazut asa? pai da,trebuia sa te documentezi inainte sa-ti iei un caine,ca asa e normal, sa stii despre el, de ce are nevoie, cum trebuie ingrijit, etc.
O data,un caine cumparat de la cineva de pe strada,fara sa vada parintii,nu mai zic de pedigree,atunci automat cainele e un metis,nu se cunosc bunici cainelui, stramosii etc. Acum cainele arata a shih-tzu, dar la maturitate sa arata altfel, temperamentul sa fie diferit de cel a unui shih-tzu rasa pura, deci...
Imi pare rau ca majoritatea oamenilor iau caini de la ultimele jigodi ce se dau drept mari crescatori si sunt niste samsari nenorociti ce detin caini bolnavi si scot puii pe banda rulanta...
Trebuia sa te interesezi inainte, trebuia sa cauti informatii... Stiai ca exista caini cu pedigree? Ei, bine, acestia nu sufera de astfel de boli. De ce? Pentru ca sunt ingrijiti corespunzator, de cand se nasc.
Eu recomad sa-l duci de urgenta la medic, fiindca sigur este bolnav... Recomand sa te pregatesti psihic, deoarece astfel de caini mor destul de repede... Poate urmatorul va fi luat dintr-un loc sigur.
Cand l`am cumparat nu era asa acum si-a revenit, si am ctit timp de o saptamana despre rasa asta pe net
miasdbnqwyiudnwqiygu întreabă: