Eu zic sa o speli mai des! poate din cauza asta! sau poate este batrana si ii vine "sfarsitul"
Si in cazul cu naparlirea este adevarat, incepe sa "naparleasca"
Daca e batrana inseamna ca nu va mai traii mult si da si testoasa naparleste la fel ca o iguana
Buna... si eu am avut o groaza de testoase care au crescut, dar este perfect normal sa se desprinda,, cojite" de pe ale deoareca naparlesc. In legatura cu algele... si broastelor mele le cresteau cateva alge pe carapace, trebuie doar sa o speli mai des. Mult noroc.
Dezinfecteaza acvariul cu permanganat de potasiu 2/1000 si lasa broasca sa stea la soare. Daca se depune alge pe ea nu e sanatoasa. Da-i sa manance carne cruda nu doar "pufuleti" de broaste. Daca este cu tample rosii trebuie sa ai undeva la 28-30 grade celsius. Treptat o sa inmpoie carapacea, unge-i toata suprafata, mai ales pe piele cu vitamina A uleioasa, de la farmacie umana. Daca-i cad solzi de pe plastron nu te apuca sa tragi de ei s-o cureti, lasa-i sa desprinda singuri.
Buna,
Nu este nici o problema ca naparleste Este si normal deoarece ii creste carapacea.
Cat despre acvariu, ar trebui curatat foarte bine si schimbata apa.
Spala broasca si scoate-i algele din crapaturile de pe carapace.
Broastele mele nu au alge si nici nu au avut. Cat au fost mici le-am ingrijit si am schimbat apa des. Daca ai in acvariu plante sau orice altceva scoate-le. Trebuie sa speli si accesoriile acvariului si ce mai ai prin el (insulite, pietris, tot). Speli tot, fara sa omiti ceva.
Acvariul il poti spala mai rar, insa accesoriile si ce ai prin el trebuie spalate mai des. Astfel nu iti vor mai creste alge.
Pa, pa.
Buna,
Carapacea nu se inmoaie decat atunci cand se imbolnaveste. Cu timpul sistemul ei imunitar se intareste, la fel si carapacea. Temperatura apei nu trebuie sa depaseasca 28 de grade. Cea optima este 26-28.
Dupa o anumita varsta, broasca devine vegetariana. Pana la 2 ani e bine sa aiba o alimentatie diversificata: pesti, viermi, rame, carne cruda, salata, pufuleti.
Te poti informa pe www.testoase.com. Ai acolo toate informatiile necesare pentru cresterea unei broaste.
Pa, pa.
Swabia întreabă: