Uni caini sunt mai greu de dresat. Si eu am un caine [oarecum], la inceput [pana pe la 3-4 luni] era indisiplinat, adica nu asculta de nimeni... Dupa, cand avea vreo 4 luni, m-am apucat sa il dresez. E ceva mai greu la inceput. Prima oara l-am invatat sezi. Facea ca toate alea cand vedea mancare [eu tineam o bobita sau ceva mancare de caini in mana]; sarea, latra, fugea (dadea ture canapelei ). La un moment dat sedea. Atunci ii ziceam repetat, de multe ori, `Sezi`, ca sa se familiarizeze cu comanda, ii dadeam bobita si tot asa. La un moment dat a invatat, ma vedea cu ceva in mana, ii ziceam "Sezi" se aseza... Acum stie cateva comenzi, fapt pentru care ii dau cate ceva bun. Trebuie sa recunosc, una dintre slabiciunile lui e mancarea.
Eu iti recomand sa incerci tu sa-l dresezi putin, dupa care, daca nu merge, sa angajezi un dresor. Daca merge dresatul, ei bine, recompenseaza-l cand e cuminte.
Inca ceva, eu nu l-am batut [nici macar cu ziarul], iar cand facea ceva rau, incercam sa-l ignor [cat puteam, desi era greu]. Adevarat, la mine n-a sarit niciodata...