| SieraBleckburn a întrebat:

Buna am nevoie de ajutor am un beagle tare nazdravan si numai nu vrea sa ma asculte eu ii spun ceva el nimic eu il cert nimic si mai nou da cu coltii va rog ajutati-ma

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiind un caine cu o fire independenta este mai bine ca dresajul sa fie facut de o persoana cu experienta, cu rabdare. Dresajul trebuie sa fie ferm, fara a fi dur sau sever

| ღKimKimmyღ a răspuns:

Uni caini sunt mai greu de dresat. Si eu am un caine [oarecum], la inceput [pana pe la 3-4 luni] era indisiplinat, adica nu asculta de nimeni... Dupa, cand avea vreo 4 luni, m-am apucat sa il dresez. E ceva mai greu la inceput. Prima oara l-am invatat sezi. Facea ca toate alea cand vedea mancare [eu tineam o bobita sau ceva mancare de caini in mana]; sarea, latra, fugea (dadea ture canapelei laughing ). La un moment dat sedea. Atunci ii ziceam repetat, de multe ori, `Sezi`, ca sa se familiarizeze cu comanda, ii dadeam bobita si tot asa. La un moment dat a invatat, ma vedea cu ceva in mana, ii ziceam "Sezi" se aseza... Acum stie cateva comenzi, fapt pentru care ii dau cate ceva bun. Trebuie sa recunosc, una dintre slabiciunile lui e mancarea.
Eu iti recomand sa incerci tu sa-l dresezi putin, dupa care, daca nu merge, sa angajezi un dresor. Daca merge dresatul, ei bine, recompenseaza-l cand e cuminte.
Inca ceva, eu nu l-am batut [nici macar cu ziarul], iar cand facea ceva rau, incercam sa-l ignor [cat puteam, desi era greu]. Adevarat, la mine n-a sarit niciodata...

| SieraBleckburn explică (pentru ღKimKimmyღ):

Multumesc