| Zellen a întrebat:

Am nevoie de ajutor.
Mi-am dorit enorm de mult un caine..acum il am. Nu e rasa pura, e bichon cu ceva. dar asta nu are importanta. Idea e ca este fooarte rau, musca. si are doar 7 luni. multi mi-au zis cand face asa sa il 'bat' (ii dau una peste botic sau la fund..sa stie ca nu e bine) dar el este foarte incapatanat, tot cum vrea el face. il iubesc asa mult si cand vad ca ma musca si e asa rau cu mine, imi vine sa plang! sad am incercat si sa-l pedepsesc si tot. ce sa fac... sad sad

7 răspunsuri:
| Klandestin6Frankenstein a răspuns:

Inseamna ca nu stie de frica, in schimb incearca sa il certi cat mai des pentru a se invata sa ii fie si frica sau daca nu functioneaza dul la o scoala de dresaj.

| Zellen explică (pentru Klandestin6Frankenstein):

Cred ca stie de frica. daca ii arat palma, se fereste, dar tot isi arata coltii sad cred ca e foarte foarte incapatanat...

| Rosenweiss a răspuns:

E clar ca nu are respect fata de tine. Nu il bate pentru ca el o va lua drept o provocare. Atunci cand musca/nu-l mai poti tine sub control, ia-l si inchide-l intr-o camera, singur si lasa-l pana se linisteste. Repeta chestia asta pana cand isi da seama ca nu e bine ce face. Sau pur si simplu ignora-l, nu mai scoate niciun cuvant si nu te mai uita la el, poate asta il va intarata si va incepe sa latre dar se va linisti el in final. Si eu am caine, tot 7 luni are si tot asa am facut. Acum daca zic "au" isi lasa urechile pe spate, in semn ca-i pare rau.

| NoFeelings a răspuns:

Bună!

Singurul lucru problema este ca tu nu i-ai castigat inca increderea.Trebuie sa ii castigi increderea nu prin frica, si nici prin tipete si bataie.Trebuie sa ii arati cat de mult il iubesti,trebuie sa stie ca alaturi de tine este in siguranta.
Pur si simplu, cand face o greseala, ii spui"nu e voie", si acest lucru sa fie pe ton mediu, nu sa tipi tare.Nu ii mai arata palma, il faci doar sa creada ca daca vrea sa castige, trebuie sa lupte.
Poate, el iti arata afectiunia prin acest lucru, poate te musca ca si o invitatie la joaca.Arata-i cat mai multa afectiune, acorda-i timp! Bafta! happy

| dragodana a răspuns:

Salut! Am si eu un bichon maltese de 2 ani.Are o energie debordanta.Si pe mine ma musca atunci cand era mic.Ii spuneam "au" si feream mana.Cand incepe sa latre ridic un deget si spun "nu" scurt si raspicat. Dupa care nu ma uit la el.
Ideea e ca are nevoie de un minim de dresaj. Poti sa o faci si tu.
Catelului meu ii place foarte mult cand ma joc cu el, cand ii fac masaj sau cand il mangai.Ai incercat variantele astea?
Oferai mai multa dragoste decat chestii rele.
Al meu inca mai atenteaza la degetele mele(ii placea sa imi rontai degetele si chiar ma durea), dar feresc repede mana.

| DianaDMDixie a răspuns:

Fiindca este corcit cu bichon, trebuie sa stii ca sunt cam toti asa. Incearca sa-l stropesti cu apa, pusa in bidonasul bine spalat al unui spray. happy Succes!

| Zellen explică (pentru DianaDMDixie):

Ce legatura are faptul ca nu e rasa pura?