anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna,am o pisica noua si are 1 an.
Ea sta sub mobila si nu vrea sa iasa ce sa fac?
Am incercat cu jucarii de pisici, mancare etc

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Lasa-i timp sa se acomodeze. Pisicile sunt foarte stresate atunci cand li se schimba mediul, din aceasta cauza au tendinta sa se ascunda. Stiu ca ai vrea sa te joci cu ea acum dar trebuie sa-i acorzi timp si spatiu, las-o pe ea sa vina la tine, sa cerceteze mediul etc. Eu cand mi-am adus pisicul acasa s-a ascuns prin toate locurile posibile, seara credeam ca s-a acomodat dar de dimineata eram ceva de genul " Ia pisicu de unde nu-i ", se ascunsese sub mobila din bucatarie si cred ca acolo a dormit toata noaptea. laughing Trebuie sa-i castigi increderea in timp, sigur in maxim 3 zile o sa se acomodeze si o sa vrea si sa se joace.
Cu mancarea si jucariile oricum nu o sa o atragi, tu daca ai fi stresata ai avea chef sa mananci sau sa te joci? laughing

7 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Las-o sa iasa ea singura, nu o forta. Este speriata cunoul ei camin. Un animal de companie mereu va fi asa, fie caine sau pisica pana se va acomoda cu noua ei casa, familie. Se va integra singura. Pisica va veni singura la mancare cand ii este foame si sete. Poate sa dureze 1 zi sau chiar 3 zile pana se acomodeaza. Tu daca mergi mereu la ea, o stresezi si nu-ti va iesi la comanda.

| Annamaria21 a răspuns:

Este speriată sau probabil acolo vrea sa stea, și eu am un pisic care toată noaptea sta la geam și privește, ore bune, o să iasă ea

| LoredanaS19 a răspuns:

Încercaţi ca in casa voastra sa nu se audă certuri/zgomote etc pentru ca o va speria si mai tare, încercaţi sa fiţi cat mai iubitori cu ea si sa ii puneti langa dulap ceva de mancare si sa ii acordaţi timp, ea se va obişnui daca va simti ca este într-un loc calduros si liniştitor, apoi va veni la voi si cand iasa prinde-o si nu o lasa sa plece încearcă sa o mângâi sau sa te joci cu ea pana prinde incredere in voi, multa baftă happy

| minrest a răspuns:

Trebuie sa lasi pisica in pace. Ea sta acolo unde se simte in siguranta, pe masura ce se obisnuieste isi va petrece timpul in casa.

| Doina_Muntean_1971 a răspuns:

Nu o mai forta, las-o sa iasa singura, eu fiind intr-un camin nou este foarte speriata. poti trece mai des pe langa ea si sa i vorbesti dar nu te apropia prea tare.si can iasa vorbesti incet cu ea nu te
"arunci" peste ea

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Mersi pentru sfaturi a trecut 4 zile iar acum ma place nu mai fuge ca inainte si toarce

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Nu ai pentru ce, sa te bucuri de ea kiss^^