| adeliz a întrebat:

Am o problema: am doi perusi, iar unuia dintre ei i-a aparut ceva pe picioare. chestia aia arata ca si o scoarta.
Si chiar sunt ingrijorata; ce credeti ca poate fi?

Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Alecsander98 a răspuns:

Iti recomand sa il prinzi si sa-l dai cu albastru de metil pe picioare. Se poate sa-i apara si pe nas. Trebuie sa-l dai bine ca doar atunci ii va trece. Scuza-ma dar nu stiu ce boala ii chiar daca m-am confruntat si eu aceeasi problema. Cand voi afla, iti voi spune ce boala este dar in orice caz da cu albastru de metil deoarece dezinfecteaza zona fara sa-l usture.

9 răspunsuri:
| doarMEmo a răspuns:

De la batranete probabil...asa am avut si eu..nu a avut nimic pana a murit.

| Alecsander98 a răspuns:

Am uitat. Ai putea sa mergi la o farmacie si sa-i cumperi vazelina sanitara si sa-l ungi cu aia. Este mai bine sa-l ungi cu vazeline. Sper ca te-am ajutat.

| adeliz explică (pentru Alecsander98):

Multumesc!

| adeliz explică (pentru doarMEmo):

Mersi pentru raspuns, dar nu este batran deci nu cred ca este asta...

| Alecsander98 a răspuns (pentru adeliz):

Cand mai ai nevoie de ceva, intreaba. Cu placere.

Si...mi se poate imbolnavi si celalalt perus? Si care este cauza bolii?

Eu i-am tinut pe amandoi impreuna ( si fata si masculul ) si nu s-a
imbolnavit celalalt. Al meu a avut si pe picioare, si pe nas si si pe langa gura. Ar trebui sa-l dai cat mai repede cu vazelina sanitara ca sa nu se extinda.

Ok....mersi. Asa are si al meu : pe picioare, nas si pe langa gura. Azi am inceput sa-l dau cu albastru de metil. Sper sa-i treaca cat mai repede. Si tot azi am dezinfectat colivia, dar nu cred ca este din cauza igienei, cel putin asa cred sad.

Asta nu stiu. Am sa mai caut sa vad cu i se spune la aceasta boala. Sunt nuste paraziti care respire prin acele "conuri" sau "bube". Daca il dai cu albastru de metil, ei nu mai por respira si vor muri. Ar fi bine sa-l dai cu vazeline deoarece cu albastru de metil s-ar putea ineca. Ti-as recomanda vazelina sanitara dar daca nu ai este bun si albastru de metil doar sa ai mare grija cand il dai pe nas. Daca iei vazelina sanitara nu o poate inhala.