Nu te mai stresa atat draga mea. Si eu am o broasca la fel, de vreo 2 ani jumate si nu i-am pus nici lampa UV si pana in ziua de azi e perfect sanatoasa. Tu trebuie doar sa-i dai creveti uscati (de la Gammarus sunt cei mai buni) pana se satura de doua ori pe zi, sa ii schimbi apa la 2-3 zile si sa ai grija sa aiba un incalzitor pentru apa toamna, iarna si primavara. Vara nu are nevoie. Cateva sfaturi: Sa o dai cu vitamina A (o picatura) pe carapace o data la 2 saptamani si de fiecare data cand ii schimbi apa sa o cureti si pe ea pe carapace cu o periuta, sa nu apesi tare, cat sa se ia murdaria. Si ai grija ca acvariul sa fie construit in asa fel in cat sa aiba o insulita pe care broscuta se poate urca si usca. In primele saptamani si eu imi faceam griji aiurea pentru ea, dar nu ai de ce sa te ingrijorezi. Succes si daca mai ai nevoie de ceva, nu ezita sa ma intrebi
Nu mai cauta raspunsuri la intrebarea asta. Bucura-te ca e vioaie, probabil e fericita... Era mult mai rau sa fi fost trista si abia sa se miste. sa iti traiasca!
si sa te bucuri de ea.
Buna,
Nu e nici o problema cu broscuta momentan. Dar tot ce e posibil sa se imbolnaveasca in viitorul apropiat pentru ca nu ii asiguri conditiile optime.
Nu mai pune apa de la robinet daca nu o lasi la decantat 24 de ore sau daca nu ai solutie pentru clorul din ea. De asemenea, apa trebuie sa fie undeva la 22-24 de grade. Poti folosi un termometru pentru a vedea temperatura apei. Si nu uita si de filtru pentru a mentine apa curata cat mai mult timp.
Pa.
Merci garizii uscati ii prefera si tot de 2 ori o hranesc si eu. apa o schimb zilnic, la temperatura camerei. am inceput de cateva zile sa ii las la decantat apa insa. de spalat pe carapace o spal zilnic, cu un buretel de vase pastrat special pentru ea, si o sterg usor cu partea moale a buretelului umezit. am si o sticluta cu un complex de vitamine (A, D3 si E) exte uleios, si i-am dat 1 data pe saptamana o picatura pe carapace (asa mi s-a recomandat din petshop). Solutia la agitatia ei am gasit-o ca sa zic asa
umezesc suprafata mesei putin si o scot la "plimbare"
este ff curioasa si haioasa cum se catara pe mana mea
Dap, e bine sa o mai lasi sa exploreze in afara acvariului, dar ai grija sa nu o pierzi. A mea a sarit o data din acvariul vechi si a stat 2 zile ascunsa sub frigider, pana cand am gasit-o. Si cat despre apa, exista o solutie speciala la pet shop care o purifica si ii mai ia din clor. Succes!
Desh întreabă: