La 3 saptamani este inca mic, din pacate. Cateii se i-au de langa mama lor la varsta de minim 8 saptamani. Dar mai sunt si cazuri in care mama lor moare sau nu-i mai ingrijeste.
Du-te la farmacia veterinara (sau pet-shop) si cumpara lapte special pentru puii de catel (Royal Canin Babydog Milk), pana la varsta de 5-6 saptamani sa-i dai doar lapic (special, nu de vaca/oaie/capra etc.), iar apoi sa incepi usor, usor sa ii dai conserve royal, orijen sau propan.
Apoi, trebuie sa ii faci deparazitarea interna-externa (la 8 saptamani parca) si apoi vaccinul (pe la 9 sapt).
Pe la 3 luni poti incepe sa-i dai hrana uscata de la orijen (asta foloesc eu pentru catelele mele) sau royal (am folosit).
FARA oase de pui. FARA ciocolata, ciapa si alte alimente toxice pentru caini.
Sanatate micutului!
Hrana junor, moale nu uscata ...gasesti si lapte praf pentru catei la veterinar ( mancarea trebuie sfaramata cu lingurita sau mai usor cu furculita pana ii cresc dintii daca nu poate inghiti o bucata mare si se ineaca.
Din cate am inteles eu, primul vaccin ar trebui facut pe la 6 saptamani...
Ține de căt ești tu de inteligentă. Păi tu iți cumperi căine și apoi te interesezi ce trebuie să halească? Cum vine asta? După 4 luni ne vei intreba cum poți să scapi de căine, apoi după ce vezi că nu poți scăpa de el, ne vei intreba căt costă o castrare! Și spune și tu ce rasă de căine este. Incearcă să-i faci supă din pulpă ori piept de pui, apoi adaugi și doi trei cartofi cu morcov. Morcovul este important, dacă vrei un căine sănătos. O mincare de genu acesta, ținută la rece, te ține și două zile! Cănd pui la căine in castron să pape, adaugi păine graham, evită păinea albă. Apa trebuie să fie permanentă curată călduță, mai ales că vine frigul acum. Lapte fiert, dar mai puțin, nu trebuie exagerat, și dacă vezi că nu maninca supă nu te speria, cu timpul o va manca te asigur eu, cand i se face foame o va manca. Și nu mai da funda aiurea la toți neaveniți care habar nu au ei ce să manince darămite un căine. Evită să- i dai la căine căt este mic măcar, să manince minacare speciale pentru căine, granule din acelea, iți garantez că mai mult de 2 ani 3 nu va trăi! Ori va trăi dar va fi foarte molatic și antipatic si fără chef de viață! Baftă și mult noroc vei avea nevoie. Dacă mai ai nelămuriri mă poți intreba și-ti zic absolut tot ce dorești tu despre căini! Pa.
Mda...eu inca nu am catelul.maine il iau. este un bichon havanez..si as vrea sa ii fie cat mai bine.de aceea ma si interesez peste tot.de 2 saptamani incoace caut incontinuu informatii.maerci mult pentru ajutor:*
Stiu cum se ingrijeste un caine, doar ca mai doream si alte pareri, alte sfaturi.Nu esti in masura sa ma acuzi ca voi face anumite lucruri.Stai linistit.Catelusa a crescut si ea.A facut si ea un anisor si 5 luni.Si ii este foarte bine langa mine