| Dinamovista18 a întrebat:

Buna am un caine [baiat] BRAC GERMAN. are 3 luni si il am de 4 zile sau 5. azi am vrut sa-l iau la o plimbare cu lesa si nu s`a miscat deloc.se punea jos si se uita la mine... nu stiu cum sa-l fac sa se miste cu lesa.
funda.

Răspuns Câştigător
| Kriss96 a răspuns:

Pentru a invata un caine sa mearga in lesa ai nevoie de timp si foarte multa rabdare. Fara tipete, nervi, jigniri, loviri etc.Nici macar nu-i arata ca esti suparata sau furioasa pe el.Comporta-te extrem de calm si ferm.
Nu esti singura in aceasta situatie. Aproape toti stapanii se confrunta cu acest amanunt foarte important in cresterea unui caine.Multi tind sa creada ca orice caine se naste cu "talentul" de a merge in lesa.Nu este asa.Cei mai multi trebuie invatati.Intotdeauna un viitor proprietar de caine trebuie sa ia in calcul varianta unui mic dresaj pe tema mersului la plimbare in lesa.
Asadar, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te inarmezi cu rabdare.Al doilea lucru este sa te duci la magazin sa iei niste "gustarele" pentru catei.Ma refer la figurine crocante si gustoase care vor fi foarte apreciate. Daca au si culori diferite vor fi si mai interesante.Cu gustaricile in buzunar ia lesa si pune-o catelusului.Ea trebuie atasata unui ham.Este periculos si mult mai greu sa inveti un catel sa mearga cu lesa pusa direct la zgarda.Deci cumpara si un ham.Ia catelul in brate,du-l afara,aseaza-l pe jos si incepe sa mergi usor in fata lui,chemandu-l dupa tine,ademenindu-l cu gustarele. Vorbeste-i calm si dragastos, invatandu-l primele comenzi, cum ar fi "hai". Poate nu va invata de prima data, dar va invata la un moment dat. Odata ce va incepe sa "guste" plimbatul in lesa, te vei confrunta cu problema energiei lui.Va incepe sa te traga in toate partile si sa alerge.Iar un caine trebuie invatat sa mearga frumos,pe langa stapan, si asta pentru siguranta lui. Tine lesa scurta si ferm, astfel incat sa-l ti langa piciorul tau, si recompenseaza-l la sfarsit, chiar daca nu a iesit cum ai dorit.Cand nu se comporta cum trebuie, spune-i doar "Nu". Fara sa tipi, ci doar ferm, pe un ton autoritar.Trebuie sa invete cine este seful. Dupa ce invata mersul in lesa, poti trece la zgarda.
Ca mancare nu iti recomand Pedigree sau Chappy.Cel mai bun este Royal Canin.
Sanatate catelusului si succes cu lesa!

7 răspunsuri:
| Alberto97 a răspuns:

Ii este frica poate nu te cunoste de mult timp incerca sa nu zbieri la el ca o sa faca pipi numa vobestei cu calm si ai rabdare pana se invata si eu am avut un caine care cand il scoteam in parc nu facea nimic amu numa nu ma lasa in pace tot vrea in parc

| DODDYLove a răspuns:

Incearca sa il tentezi cu vreun biscut ceva.Alta idee nu am.

| MeimeiPinguinu a răspuns:

Ceau
Studiez medicina veterinara:
Draga mea e foarte mic, cu timpul se va obisnui in lesa..Il poti duce pana afara fara lesa iar daca vezi ca e curios si vrea sa se plimbe il pui in lesa..Si il lasi de lesa cand e inconjurat de catei si vor sa se joace.
Cu calm, rabdare si vorbind frumos ii dai curaj.E la tine de cateva zile..La ce te astepti?
Sa nu uiti sa-l duci la veterinar daca nu are vaccinele facute si mancare pentru Juniori pana la 1 ani, de la 1 an incepi cu Mini adult iar de la 2 cu Adult.
Ex: Pedigree piept pui converva pentru Juniori.
Succes!

| Kriss96 a răspuns (pentru MeimeiPinguinu):

Daca ai studia medicina veterinara ai sti ca Pedigree este o mancare foarte proasta, care in timp duce la boli grave si moarte.De ce recomanzi o astfel de mancare?

| MeimeiPinguinu a răspuns (pentru Kriss96):

Serios?
De unde ai aflat una ca asta? Ma faci sa rad
Poate ar trebui sa recitesti raspunsul meu, eu ti-am dat exemple pentru ca sa stii sa alegi pana la o anumita varsta Junior, Mini Adult si Adult.

| Kriss96 a răspuns (pentru MeimeiPinguinu):

Pai tu daca zici Pedigree omu'ce sa-nteleaga? Se duce si ia Pedigree..iti era greu sa scrii Royal Canin?

| MeimeiPinguinu a răspuns (pentru Kriss96):

Dar alta mancare nu e buna decat Canin, erau exemple..Nu vad motivul pentru care iti irosesti timpul fara a sti ceva..Zapacito