Unele soparle pot fi animale de companie usor de intretinut. Se spune ca agama cu barba (dragonul barbos) este cea mai prietenoasa soparla si se afla printre cele mai raspandite reptile de companie. Agama iubeste sa fie alintata si atinsa, deci poate sa fie o soparla ideala pentru familile cu copiii. In functie dimensiune, soparlele au nevoie de spatiu. De exemplu, daca alegi o reptila tanara de 25-30 de centimetri lungime, specialistii iti recomanda sa cumperi un terariu de 60- 90 de litri. Recipientul in care tii reptila trebuie sa fie din plastic, plexiglas sau sticla si neaparat cu un capac cu inchidere etansa pentru a preveni evadarea. Terariul va avea evident orificii de aerisire si lampa cu UV. Nu uita sa aiba in interior diverse ramuri si bucati de lemn pe care soparla sa se poata catara si alte decoratiuni unde sa se ascunda. Pe jos poti asterne prosoape de hartie, ziare, nisip sau pietris special pentru reptile, placi ceramice. Soparlele pui au nevoie de o dieta formata din 80% prada animala si 20% legume, iar adultii adopta o dieta preponderent vegetariana. Aceste reptile mananca viermi, greieri, frunze de papadie (preferatele soparlei), frunze de varza si de conopida, trifoi, mazare, fasole verde, morcovi, dovlecel, fructe (banane, mere, pere, pepene, capsune, curmale, kiwi). O data la cateva zile au nevoie si de suplimente special destinate reptilelor.
Poti sa alegi intre o broscuta de apa sau una de uscat, ierbivora sau carnivora. Si broasca face parte din top 10 animale de companie usor de intretinut daca stii sa-i asiguri de la inceput cele mai bune conditii de trai. Ai grija sa-i cumperi un acvariu cu destul spatiu de miscare. Chiar daca este micuta la inceput, pe masura ce creste are nevoie de spatiu sa inoate. Cumpara-i un filtru de apa pentru a fi mereu curata si a avea suficient oxigen, mai ales daca esti ocupata si nu i-o poti schimba prea des. Amenajeaza-i de la inceput si o insulita din pamant sau nisip pe care sa se odihneasca, sau bucati de lemn (fixe sau plutitoare). Tine acvariul intr-un loc luminos, cel mai indicat fiind sa-i pui deasupra o lampa cu UVA/UVB. In functie de specie, adultii se hranesc la doua, trei zile, cu hrana speciala de la petshop-uri, plante de acvariu (alge), salata, cartofi, morcovi, varza, trifoi, papadie, lucerna, viermi, greieri sau pesti foarte mici vii.
Hamster,porcusor de guineea,veverita, harciog, broasca testoasa.
Eu zic ca hamster e ok si eu am avut multi, dar traiesc cam putin, asta e dezavantajul(cca.2-3 ani)
Veverita iar ar fi ceva frumos, plus ca traieste mai mult si e super draguta.
Eu am o pisica acum, imi e de ajuns
Hamsterul este un excelent animal de companie, fiind foarte usor de intretinut si este recomandat mai ales daca traiesti la bloc. Poti sa alegi intre mai multe specii: hamsterul sirian (auriu), de departe cel mai simpatic dintre toti, hamsterul chinezesc, hamsterul pitic rusesc alb de iarna, hamsterul pitic rusesc Campbell si hamsterul pitic Roborovski. Hamsterul este o fiinta mica, pufoasa, care nu are costuri de ingrijire mari. Nu are nevoie de mult spatiu si nu emana mirosuri neplacute daca ii mentii curatenia custii o data pe saptamana (mai ales daca ii schimbi talasul). Acest micut este activ mai ales noaptea, ceea ce este tocmai perfect: poti sa te joci cu el cand vii seara de la munca sau cand iti ajung copiii de la scoala, iar ziua nu trebuie sa-ti faci griji pentru el deoarece o sa doarma mai tot timpul. Ca sa-l tii ocupat, cumpara-i pentru cusca niste rampe pe care sa urce, tot felul de tuneluri prin care sa se strecoare, rotite pe care sa alerge sau mingiute cu care sa se joace. Hamsterul are nevoie de miscare, de aceea poti chiar sa-i cumperi o bila in care sa-l bagi seara si sa-i dai drumul prin casa. Va cerceta fiecare centimetru din incapere cu casuta lui mobila! Hamsterul este un animal vegetarian, de aceea il poti hrani cu seminte, cereale, salata, diverse legume (morcovi, varza) si fructe (mere, avocado), dar si hrana speciala. Si nu uita sa aiba mereu un rezervor cu apa in cusca.
Iepurasii sunt niste fiinte adorabile, putin fricoase mai ales la inceput, dar care se obisnuiesc treptat cu mangaierile tale. Cumpara-i o cusca suficient de incapatoare deoarece iti place spatiul. Daca stai la bloc, in sezonul cald poti sa-i faci un tarc pe balcon unde sa se miste in voie. Sau fa-i o cusca din plasa daca stai la curte. Pune-i rumegus pe toata suprafata custii si inlocuieste-l periodic, altfel risti sa te deranjeze mirosul de urina. O data la doua zile trebuie sa le perii blana iepurilor cu o perie moale sau cu o manusa speciala. De asemenea, trebuie sa le tai unghiile sau poti merge la un veterinar pentru ingrijirea lui. Cand vorbim de alimentatia iepurilor, nu ne referim doar la morcovi. Dieta lui trebuie sa fie varianta, prin urmare include si iarba, fan, legume (ardei gras, telina), verdeturi (salata, frunze de conopida, trifoi, varza, salata verde) si fructe (pere, mere). Evita sa-i oferi mancarea ta (mai ales dulciurile). Este interzis sa-i dai cartof crud deoarece este un aliment toxic pentru iepuri. Nu uita sa-i umpli mereu rezervorul cu apa proaspata.
1. Unicorn roz nu cred ca-i cazu sau un comodo dragon, dar cam orice animal iei, daca nu-i dai conditiii, pute sau ''emana'' purici, dar ce zici de ceva mai exotic, sa zicem: o Bufniță, un sarpe regal, o Satanic Leaf-tailed Gecko(Soparla cu coada in forma de frunza), o şopârla Gecko Leopard
2. sau daca vrei sa ridici stacheta un pic (la 30cm) i-a un sarpe cobra, sau mai mult stacheta(la 40cm) ori un acvariu circular cu 256 meduze irukanji ( Irukandji Jellyfish - World's deadliest fishing ___https://www.youtube.com/watch?v=NYTEOGPG3zg___
si asta___https://www.youtube.com/watch?v=I-jtowSWFwA___ )
3. sau stacheta(la 50cm)mai bine iti iei câteva, ( vreo 20 buc) plante casnice(.) nici nu trebuie bãgate in seama., DAR! sa n-o atingi nici la 100 de ani dupa ce a murit si frunza e uscata cazuta >> :) >> Gympie-Gympie Gympie-Gympie - The Plant That Makes You Kill Yourself___https://www.youtube.com/watch?v=mg-GLwJ8Emk____
_si asta___Planta peligrosa en Australia Gympie-Gympie ___https://www.youtube.com/watch?v=8HOIQjILUBg
4. ___PACE___ pentru hotul ce-ti intra in casa in camera jungla rain forest cu 20 de Gympie-Gympie in marime naturala sa-ti fure pc-ul si codurile de la FARCRY, GTA, pacman, ETC.
Nu mai tine animale in captivitate ca se chinuie... Nu vezi cum e cand te tine cineva in casa? (virusul)
Ia vezi-ti de treaba daca nu asta era raspunsul pe care eu mi-l doream. Am un pui de catea care are 6 saptamani, hai sa-i dau drumu afara, sa il las afara ca sa inghete de frig, ce zici? Doamne ce ma enerveaza oamenii care comenteaza aiurea. Te-am intrebat eu daca sa scot animaul afara sa nu? NU. Chiar nu ma intereseaza raspunsul tau, o sa scot si cateaua afara(probabil) dupa ce ii fac si al treilea vaccin, pan atunci, poate incerci sa nu mai dai raspunsuri inutile si enervante. Bafta, o zi frumoasa
Mai bine nu-ti mai lua altceva. Daca tii pisica afara si catelul in casa, m-am lamurit.
Nu te gandi ca tin pisica afara din cauza cainelui sau ceva. Este motan si nu este castrat, face urat daca nu ii dau drumu afara si isi marcheaza locul (miroase ingrozitor). Majorotatea oamenilor pe care ii cunosc si au curte le da drumul pisicii afara pentru ca daca nu sunt castrate, ti-am zis si mai sus, fac urat =)
Te-am lamurit?
Ok. Vezi ce inseamna niste detalii, cand postezi o intrebare? Nu te mai judeca nimeni gresit. Te-am lamurit?
biencutza_5297 întreabă: