anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce ziceti de un Ciobanesc German in apartament?
Are cineva? Temperamtenul lor general? 2 plimbari pe zi lungi, plus joaca multa si dresaj. (a intereseaza infrmatii de la cunoscatori si/sau detinatori.)

Răspuns Câştigător
| Rocsid a răspuns:

Un DA mare si raspicat.
Felicitari pentru viitoarea ta alegere.
Doc al meu sta la curte dar ar sta non stop in casa daca se poate...
Sunt catei isteti si daca lasi suficiente jucarii( sa le scoti piuitoarea respectiva ca o sa o ia razna vecinii de la piu-piu-piu non stop) si faci un minim de dresaj cu el nu o sa ai nici un fel de problema...consider ca doua plimbari sunt suficiente dar la cum se milogesc o sa cedezi si o sa zici "hai ca mai mergem odata"...
Dresajul e relativ simplu. daca de mic il inveti sa stea singur nu o sa ai probleme..pentru inceput iti recomand cam tot ce se poate roade sa fie acoperit(ai grija la prize..al meu a smuls doua din perete pentru ca il deranjau vizual cred)... Poti sa ii dai un os maaaare de vita fiert si sa il lasi sa roada cat timp esti plecata...
Ai mai putea sa il inveti sa doarma singur intr-o camera...o sa ii fie dificil primele noptii dar dupa un timp se obisnuieste.Sa nu cumva sa cedezi la ochisori aia umezi si sinceri...eu am cedat si al meu doarme in fiecare seara cu mine..in patlaughing
Cu lasatul de par poti rezolva cu ulei de somon.le face un par superb de frumos si lucios si cade foarte putin.Il gasesti in cabinete si e in jur de 80 de lei flaconul.Merita investitia.
Daca ai mai multe intrebari poti linistita sa imi scrii in privat...
P.S. pe Facebook sunt grupuri doar cu ciobanesc german si mai poti afla si acolo pareri dar si ei vor zice un DA marelaughing

5 răspunsuri:
| justanotheruser99 a răspuns:

Buna! Nu prea iti sugerez. E un caine mare care are nevoie de spatiu si mult aer liber. E energic, iar 2 plimbari, oricat ar fi de lungi nu sunt suficiente. Din experienta iti spun. O cunostinta a tinut timp de 3 luni unul in apartament. Cat timp eram cu el nu se intampla nimic, era linistit, dar daca il lasam singur devenea agitat, zgaria cu usa, doar ca sa iasa afara. Si crede-ma, nu arata deloc estetic urmele de gheare pe usi, canapea, mobilier. In fine, e alegerea ta, dar sfatul meu e sa nu faci asta. Cainii de statura asta nu sunt facuti sa stea inchisi intre 4 pereti.

| GabiTheFEAR a răspuns:

Comportamentul lor este unul bun, din punctul meu de vedere, Rex al meu este jucaus chiar daca are 2 ani. Nu este genul de caine ce-ti va face probleme, bine dar depinde si cum te joci cu el fiindca am observat ca trebuie sa te joci mai des cu el, eu nu o peea fac si de aceea e cam agitat cand il scot la plimbare deoarece o fac rar. Tu daca ai timp nu o sa fie problema. Din punctul meu de vedere este un caine foarte bun si istet, se dreseaza repede(tata l-a dresat in cam 3 saptamani si nu are studii de dresaj). Recomand ciobanesc german.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E un caine super si merita sa iti iei. E adevarat ca s-ar simti mai bine daca ai avea si curte, dar se descurca si in apartament.
Cand eram mic am avut unul si stateam la apartament si acum am altul tot ciobanesc german, dar stau la casa si are si curte in care sa se joace, plus ca e si plaja aproape si un fel de padure, asa ca are spatiu destul sa se manifeste.
Trebuie sa iesi cu el la plimbare cat mai mult pe zi, sa ii iei jucarii si sa il duci la dresaj (acolo o sa te invete cum sa te comporti cu el, ca sa stie ce are voie si ce nu, dar si alte chestii).

| Nicolae207 a răspuns:

Nu il lua frate in apartament, e ditamai cainele si se pisa pe tine si pe covor. Ia-ti mai bine un caine de plus si imagineaza-ti ca se pisa pe tine si pe covor.
Bafta!

| NoFeelings a răspuns (pentru Rocsid):

Multumesc frumos pentru raspunsul detaliat, imi este de mare ajutor!happy
Teoretic, este un metis de ciobanesc german, cel pe care vreau sa il adopt, insa sper sa aiba mai ult din temperamentul Ciobanescului German dupa ce am citit acest raspuns.
De oferit timp si dresaj, cat despre afectiune, no problem, am timp berechet pentru el. happy
SIncer, l-oi scoate si de trei ori la plimbare, ce sa fac, dar ma gandeam ca doua ore/ doua ore jumatate i-ar fi suficiene vara si iarna, avand in vedere temperaturile la care poate fi sensibil vara si eu iarna ( laughing) ), dar toamna si primavara, chiar mai mult de trei ore.
Jucarii, lese, zgarzi i-am cumparat, si am achizitionat si o carte de dresaj, plus ca nu e primul caine si cred ca o sa ma descurc, sper. laughing
As vrea sa il invat sa doarma in hol/ bucatarie. laughing
Dupa ce il achizitionez, cred ca o sa mai am nevoie de sfaturi de la tine! laughing O sa iti scriu, sa-mi raspunzi, te rog. happy
Cat despre nume, ce nume comune la ciobanesti germani ai auzit? vreau unul mai normal, pe celalalt caine l-a chemat Winner, era tot adoptat, metis de ciobanesc belgian. happy
Si. recomanzi mascul, sau femela la aceasta rasa? happy
Multumesc muuuult