Ai putea sa incepi cu: "Am vazut pe net un animal foarte dragut, o chinchilla, si chiar imi doresc un astfel de animalut. M-am documentat pe internet si am tot ce imi trebuie sa il ingrijesc."
Alta ideea nu prea am, dar am un sfat, nu are rost sa fii timida cu parintii. Adica. sunt parintii tai lor ar trebui sa le spui primii.
(Scuze daca nu e bun dar am inventat aia intr-un minut ca ma grabesc)
"Mama, tata, va aduceti aminte de... (aici spui numele hamsterului)? Ma gandesc ca verisoara lui din America de Sud, chinchilla, are nevoie de cineva care s-o iubeasca si s-o ingrijeasca. Nu credeti ca eu as putea s-o fac?"
Transmiti mai multe mesaje:
- atasamentul de fostul animal de companie (numele hamsterului)
- simtul umorului ("verisoara")
- cunostinte de zoologie si geografie (chinchilla este originara din America de Sud)
- asumarea responsabilitatilor (eu cred ca as putea sa am grija de ea)
Daca as avea o fiica si ar veni cu asemenea discurs, as fi foarte mandru!
De ce ti-ar fi rusine de parintii tai si nu iti este rusine sa ne spui noua asta?
Parintii iti sunt cei mai buni prieteni ai tai si le poti spune orice, ei te vor intelege si te vor tolera indiferent de dorintele tale.
Este mult mai simplu sa ii spui cuiva pe care nu il cunosti si nu l-ai vazut niciodata ceva decat cuiva pe care il vezi zilnic. Dar oricum la asa ceva nu prea are de ce sa iti fie rusine.
Păi ar trebui să vorbești cu ei și să le spui că îți dorești o chinchilla dar, dacă nu vrei să le-o zici direct, poți să începi să le spui în fiecare zi ceva despre ei, să încerci să îi faci să le placă iar după să le spui cât de mult îți dorești acest animăluț!