| pintexim a întrebat:

Buna,deci am gasit un catel foarte mic si nu are par pe cap cred ca are scabie si nu stim ce sa facem,scabia se ia si la alti caini? ce i-am putea face, putem sa punem mana pe el?

8 răspunsuri:
| WeeD a răspuns:

Scabie=Raie
Exista mai multe feluri de raie
Raia demodectica (demodecia) nu se ia de la caine la caine
Raia sarcoptica se ia de la caine la caine si chiar si la om!

Raia demodectica in unele cazuri trece fara tratament. In altele, lasata netratata, omoara animalul.
Raia sarcoptica nu trece netratata.

(Mai exista si raie auriculara si o raie mai rara, raia matreata data de Cheyletiella )

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Sărăcuțul catelus! Da, daca stii sigur ca are scabie, e contagioasa pentru alte animale, alti catei. Trebuie sa-l ti izolat pana il duci mâine la un medic veterinar sa-l stropeasca cu o solutie speciala. Se vindeca, dar daca il lasi asa e sortit pieririi, adica moare incet-incet si sigur. E bine sa te speli pe mână de fiecare data după ce il atingi. Se poate lua si tie. Risti apoi sa atingi alte animale, de aceea. Du-l mâine la un veterinar, spui ca l-ai gasit si ti-e mila de el si de aceea nu l-ai lasat sa moara. Nici nu-ti va lua bani multi daca ii vei spune asta. maine dimineata mergi la medic sa-l vada. Poate ca sufera de cu totul alta boala.

http://www.petclub.ro/index/sanatate_18.htm

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru floresdemayo):

Inca ceva: nu-l părăsi, la greu, pe acest catelus. Dumnezeu te-a trimis in calea lui, ca sa-l salvezi. Mii de oameni poate au trecut pe langa el si nu l-a ajutat, l-au privit cu indiferenta. Tu ai fost altfel, mai milos, mai bun la suflet. Crede-ma binele se intoarce, Dumnezeu, la randul sau, iti pregateste alta bucurie. Si răul se intoarce. Orice fapta e rasplatita.

| MeimeiPinguinu a răspuns:

Ceau
Depinde ce fel de raie are, eu iti sugerez sa iei cat mai repede legatura cu un centru de animale.
Daca nu stii vreunul si nu gasesti pe net scriind centru de animale si localitatea ta spune-mi de unde esti poate gasesc eu.
Are nevoie de consult veterinar.
Mult Succes si O zi placuta! happy

| Andr3 a răspuns:

Pai nu i-a fost facut vaccinul impotriva acestei boli sa inteleg.Foarte rau.Toti cainii trebuie sa faca acest vaccin. Majoritatea celor fara stapan ajung in acest stadiu.Eu am niste vecini, tigani (si sa nu creada nimeni ca discriminez sau ceva ) care si-au luat vreo 4 caini si nu au avut grija de ei.Au avut si o catelusa golden retriver care a murit pentru ca nu o hraneau (ii dadeau numai doua trei zgarciuri si resturi imputite ) o mai hraneam eu prin gard cum reuseam si ei cand au boservat au legat-o in spatele casei ca sa nu mai ajung eu la ea,au avut si un caine pe care il lasau mereu pe strada si a fost lovit de masina la un moment dat sad,au avut unul care la fel a murit si acum au unul care s-a imbolnavit de raie (mentionez insa ca nu este de rasa ).Mi se rupe inima cand il vad,nici macar nu il hranesc, il lasa pe strada, la voia intampalrii, il gonesc, si el saracul se intoarce inapoi mereu.Eu l-am mai hranit dar mai mult nu-l pot ajuta pentru ca parintii mei nu ma lasa sa ma apropii de el ca spun ca raia se ia.Am un vecin care a fost asistent la o clinica veterinara si a luat cainele intr-o zi de pe strada si l-a dus acolo si l-au tratat dar nu vad nici un efect (cainele a fost readus stapanilor, mare greseala ). Stiu ca nu are nici o legatura cu intrebarea ta, ti-am zis asta ca sa vezi ce se intampla cand nu ai grija de animale.Sa nu-l parasesti, mergi cu el la medic, poate se mai poate vindeca.Si daca nu a facut vaccinurile principale, sa le faca pana nu este prea tarziu.

| Maria_Dumbrava_1987 a răspuns:

Exista un tratament foarte simplu pentru scabie si nu se ia la oameni, dar posibil sa aiba microsporum canis si acela se ia la oameni (apar zone pigmentate pe membre) dar se rezolva cu tratament de la dermatolog.

| pintexim explică (pentru Andr3):

Problema este ca acest catel are cred ca doar 1 luna si l-am gasit langa gunoaie intr-un sac din pacate si nu pot sa-i fac nimic eu am doar 12 ani si n-am bani ca sa-l il duc la veterinar chiar imi pare rau ca nu pot face nimic!

| Andr3 a răspuns (pentru pintexim):

Odata ce l-ai luat acasa ti-ai asumat o responsabilitate happy