anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună! Deci bunicii mei vor sa cumpere pui de curcan și sa îi crească pentru carne într-un mod special! Sa îi indoape cu nuci! Cum se procedează? Am înțeles ca pentru primele luni trebuie hrăniți intr-un mod normal apoi plasați intr-un coteț special unde sa fie indopați cu nuci câte 4-5 bucăți apoi 10-15 când se obișnuiesc cu cantitatea! Trebuie închiși în coteț pentru o îngrășare ca la carte sau cât pot fi lăsați prin curte? De asemenea am înțeles ca trebuie îmbătați cu rom când sunt tăiați sau sa li se toarne pe gât rom în fiecare zi câte puțin cu 4-5 zile înainte de taiere pentru frăgezirea cărnii! Cine știe tot procesul sa îmi spuna! Scuzați categoria!

13 răspunsuri:
| LadyOtis a răspuns:

Doamne fereste, masacru ca la carte

| sierra1 a răspuns:

Ai putea fi bună de pușcărie pentru rele tratamente aplicate animalelor

| OneReason a răspuns:

În primele luni de viață, puii de curcan ar trebui hrăniți cu o hrană specifică pentru puii de curcan, care să le asigure toate substanțele nutritive necesare pentru o creștere sănătoasă. Această hrană poate fi sub formă de nutreț sau fulgi și După primele luni, puii de curcan" pot fi plasați într-un coteț special pentru îndopare. Aceasta poate fi o zonă separată în care sunt hrăniți în mod regulat cu nuci și alte alimente bogate în grăsimi. Este important ca aceste alimente să fie oferite în cantități controlate și să nu înlocuiască hrană principală echilibrată. Îngrășarea curcanilor în coteț sau în aer liber poate depinde de preferințele tale și de condițiile specifice ale mediului în care îi crești. Dacă alegi să îi ții în aer liber, asigură-te că au acces la adăpost și protecție împotriva prădătorilor și condițiilor meteorologice extreme.
Unele persoane practică procesul de îmbăiere a puilor de curcan cu rom înainte de tăiere pentru a obține o carne mai fragedă și cu un gust mai bun. Acest lucru poate fi făcut cu câteva zile înainte de sacrificare, prin adăugarea unei cantități mici de rom în apa de băut a curcanilor sau prin turnarea directă de rom pe gâtul lor. Este important să fii atentă la cantitatea de rom utilizată și să nu depășești limitele siguranței alimentare.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Uita-te la Franța! Au o grămadă de rețete din astea! Fois gras, ortolan!

| sierra1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu contează, tu, tot bună de pușcărie ai fi

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Deci în primul rand bunicii mei vor sa facă asta și procese din astea se fac demult la țară

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru OneReason):

Bunica spune ca mulți curcan se bat dacă stau numai în coteț! Cea mai buna varianta este un coteț cu împrejurat cu o sârmă sa poate ieși afara dar nu departe ci în preajma cotețului!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Și păsările stresate sau speriate nu mananca

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bunica spunea sa le băgăm cu forța pe gât carcanilor nuci printr-o pâlnie dar eu cred ca procesul e crud și nu prea cred ca e eficient!

| mitenka a răspuns:

EmilyFericita? Mai degrabă EmilyTeroare. laughing
Exemplul perfect de snobism

| KovacsB a răspuns:

Pentru inceput o sedinta la psihiatrie cu bunicii nu ar strica.

| sierra1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bleah!

| ValentinMihai78 a răspuns:

În primul rând chestia cu nuci îndesate pe gât, îi umflă, nu îi îngrașă. Apoi eu am citit despre gâște îndopate cu hrană lichidă pentru a forța creșterea ficatului. Iar, restul păsărilor, li se dă hrană proteică, hormoni de creșteri. Iar, curcanii, sunt păsări mari, puternice, de obicei se cresc libere pentru a li se dezvolta mușchii, pentru a putea să adune și insecte etc.
Oricum, e o metodă crudă și nu știu, sincer cum veți putea manevra un curcan adult și imobiliza fără să îl stresați la maxim!
Iar, chestia cu alcoolul este o poveste de demult! Nu se întâmplă nimic cu carnea animalului, dar în schimb animalul devine bleg.