| Gabriella24 a întrebat:

Deci vreauu sa imi iau in bichon dar nu stiu de care Maltez sau Frise. Dupa parerea mea maltezii sunt mai frumuseii deoarece Frise sau ca stramasi pudelul si nu imi prea plac [din cate am inteles si eu sper ca nu grasesc]. am mai auzit ca maltezii lasa mult par iar rasa frize nu lasa deloc. nici nu stiu cum sa am grija de acestiii catelusiii am nevoiee de ajutor. si daca tot vine vorba vreau sa imi cumpar catelul cam prin luna mai asa [acum suntem in 07.02.2012] dar nu am gasit nimic "tentant" daca se gaseste cineva care sa imi poata oferii un bichon las id de mess : roxana_bv27@yahoo.com pentru mai multe informatii [pret si etc, etc ] Multumesc multt de tott dau fundita! :* [SA FIE BAIETELLLL]

Răspuns Câştigător
| maria999 a răspuns:

Docamdata din pacate am o problema cu mess-ul. Maine daca o sa-si revina o sa adaug id-ul tau in lista.Trebuie sa-i faci baie in urmatorul fel:ii uzi blana, insa trebuie sa ai mare grija cand ajungi la cap sa nu-i intre apa in urechi sau apa sa nu intre in contact cu ochi apoi ii dai cu sampon il poti cumpara de la un cabinet veterinar la recomandarea medicului.Eu de exemplu o spal pe a mea cu un sampon happy cu lamaie. Dupa ce am spalat-o ii mirose blana aproximativ 3 zile a lamaie. Mirosul este foarte placut.Sampoanele trebuie sa le alegi in functie de culoare blani a cainelui tau pentru ai straluci.De accea este bine sa cumperi samponul dint-un cabinet veterinar si nu din supermarket.Ai grija ca apa sa fie potrivita indiverent de anotimpul anului.Nici prea calda insa nici prea rece. Apoi dupa ce i-ai aplicat samponul trebuie sa il limpezesti. Dupa accea il stergi cu un prosop si il usuci.Mai mult ca sigur o sa faca figuri la spalat si la uscat dar cu timpul o sa se obisnuieasca. Trebuie sa-i faci baie o data pe luna.Pentru ca daca ii vei face mai des ii vei afecta pielea. Dupa ce blana se va usca trebuie sa o pieptani cu o speciala pentru blana cainilor. Daca cumva incepe sa miroasa inainte de data cand ar trebui sa-l speli trebuie sa ii cumperi pudra de talc de la cabinetul veterinar.O pui pe blana si apoi il vei peria.Accea perie ajuta sa nu mai miroasa.Cat despre hrana trebuie sa-i cumperi bobite de la Royal Canin pentru junior.Cand va face un an vei amesteca boabele pentru junior cu cele de adult si cu timpul o sa scoti din cantitatea de boabe pentru junior.In prima luna trebuie sa-i dai aproximativ 100 de grame de bobite.Ii poti adauga in meniu si orez,morcovi,carne de pui,de pasare si de vita. Legume de orice fel mai putin verdetulile,rosile si cepa sau usturoiu. alimentele care nu sunt indicate pentru ei sunt:carne de poc,ciocolata(nu ai voie sa-i dai nimic ce contine ciocolata),ceapa, usturoi, struguri.Aceste alimente sunt pentru ei ca si cum ar fi pentru noi otrava. Iti voi da maine pe mess mai multe detalii cand voi veni de la scoala.

7 răspunsuri:
| AnaMaryadragutaa a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa iti iei maltez.Nu lasa par.Cine ti- spus prostia asta.Vecina mea are un ciane si eu merg la ea, ma joc cu catelul, il aduc acasa la mine si...NU mi-a lasta nici o data par.Si eu vreau unul, dar nu gasesc.Te pup.

| maria999 a răspuns:

Buna! Eu te sfatuiesc sa-ti cumperi maltese pentru ca sunt forte dragalasi si nu lasa par! Iti spun din propria exerienta pentru ca am si eu bichon maltese care are un an si jumatate si nu mi-a lasat par decat o singura data si atunci m-am dus cu el la veterinar si mi-a dat niste vitamine.Deci totul este foarte ok la ei. A mea este fetita poate am sa o imperechez daca este sa nu gasesti poate o sa aiba a mea pui.Ii poti achizitona din mall daca doresti dar sunt forte scumpi.Eu am cumparat-o din mall, bine acum depinde si de unde esti.

| Gabriella24 explică (pentru maria999):

Sunt din brasovv happy ma poti ajuta sa imi spui cum trebuie sa ii fac baie? ce mancare trebuie sa ii dau? hai pe mess roxana_bv27

| maria999 a răspuns (pentru maria999):

Scuza-ma vreiam sa spun mai sus ca acea pudra ajuta ca sa nu mai miroasa.Din greseala am scris perie in loc de pudra scuza-ma ma candeam la pudra pe care trebuia sa o pui pe perie.

| xlollypop a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa iti iei maltezhappy

| Gabriella24 explică (pentru maria999):

Multumescc enorrrrmm. astept sa vorbim pe mess :*

| kissyou a răspuns:

Mie mi se par mult mai frumosi frise decat maltezii... uitati-va pa ste-ul asta http://www.bichon-frise.ro