| larisa523 a întrebat:

Doresc sa imi cumpar o catelusa si m-am documentat destul de mult din toate punctele de vedre ( astea mai importante ) si am vorbit si cu parintii si sunt de acord, insa in legatura cu "facutul nevoilor" am o problema...o pot invata sa faca afara ca nu ii mare lucru, insa am citit ca ea trebuie sa mearga sa isi faca nevoile si noaptea si nu stiu. Daca ies afara din casa inseamna sa imi trezesc parintii si na...trebuie sa merg sa cobor sa urc si am vrut sa va intreb pe cei care aveti catei\cateluse daca pot sa o obisnuiesc sa faca noaptea intr-un loc ( in casa unde imi e mie comod ) si ziua afara? Mentionez ca rasa va fi shih tzu. Va multumesc!

Răspuns Câştigător
| Rares_Silaghi_1990 a răspuns:

Buna happy o poti invata exact asa cum iti dorestihappy, asta daca iti faci timp pentru catelusahappy

| larisa523 explică (pentru Rares_Silaghi_1990):

Multumesc. Eu imi doresc sa petrec cat mai mult timp cu ea, deci sper ca o voi invata cat mai repede unde are voie si unde nu. happy

5 răspunsuri:
| Oana92 a răspuns:

Eu am 2 caini, printre care un pechinez care sta cu noi in casa. E obisnuit sa mearga seara la plimbare, in jur de ora 5-6 (iarna) si 8-9(vara). Stau la casa, deci daca afara nu ploua il mai las si prin curte, dar doar pe timpul zilei. Noaptea nu iese nimeni cu el la plimbare si e ok, nu face in casa.

Pentru a-l obisnui sa nu faca prin casa exista anumite sprayuri cu care dai in locurile in care nu are voie sa faca. Se gasesc pe site-urile petshopurilor si banuiesc ca si in magazinele de profil.

| larisa523 explică (pentru Oana92):

Multumesc, insa nu pot sa dau cu spray in toata casa daca o pot invata si singura. happy

| NoFeelings a răspuns:

Nu este adevarat ca cateii fac noaptea! Daca ii scoti seara o ora, nu mai ai treaba pana dimineata happy Eu am un catel, si il scot e trei ori pe zi, cate o ora, dimineata la 7 sunt in picioare, la aiaz si seara, daca e vara mai des si mai mult timp, un caine e o responsabilitate si e foarte costisitor

| StefiChan8D a răspuns:

De obicei cainele se obisnuieste cu un program pentru facutul nevoilor si pentru plimbari. Cainele pe care l-am avut il ducea cineva la plimbare spre seara si noaptea nu avea nevoie sa isi faca nevoile. Asigura-te ca bea suficienta apa ziua si o ora dupa ce vine de la plimbare ai putea sa pui putina apa in castronul lui, depinde cate apa bea el.