| yourkittycat a întrebat:

Este adevarat ca daca ai o pisicita in casa nu mai pot face copii?
Eu am pisica de 2 ani care o tin numai in casa. Sunt ceva riscuri?

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da sunt riscuri, pisicile poarta diverse boli la care copii si femeile insarcinate sunt mai vulnerabile. Asta nu inseamna ca nu poti face copii sau ca automat se imbolnaveste

| yourkittycat explică (pentru suntserios):

Pisica nu este in contact cu femei insarcinate sau copii

| Yurisa a răspuns:

Nu e niciun pericol atat timp cat o duci la un control si o tratezi de eventualele boli pe care le poarta si care pot afectea femeia gravida

| Atim a răspuns:

Si părinții mei aveau pisică atunci cand m-am născut eu și nu au avut probleme. Cunosc multe familii care au avut animale când a venit copilașul. Unii au ales sa renunțe la animale, altii sa le păstreze. Atunci când ai animale, e nevoie de niște eforturi mai mari cand vine vorba de întreținerea igienei. Trebuie curățată regulat litieta (in cazul pisicilor) și strâns parul (exceptând cazul unei pisici fără par). Nu e greu sa ții casa curata, dar atunci când apare si un copil, e ceva mai greu si unii nu fac fata. E important ca animalul sa aiba vaccinurile la zi și sa se pastreze curățenia. Atata timp cat pisica e vaccinata, ferita de purici, nu e agresiva, nu e o problema. La urma urmei in primii ani de viata oricum nu cred ca aveți in plan sa lăsați copilul nesupravegheat cu pisica. Trebuie avut grija ca micuțul sa nu înghită/inhaleze par de la ea si sa se pastreze curățenia in casa și nu vor fi probleme. E frumos cand copilul creste având un animalut. Atata timp cât veți păstra curățenia iar copilul nu va dezvolta niciun soi de alergie la parul de pisică, nu vor fi probleme

| ForeverAlone97 a răspuns:

Deloc. Eu am trait de mic cu pisici si sunt sanatos tun

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Am avut pisici toata viata si n-am mai auzit asa ceva.

Întrebări similare