Da sunt riscuri, pisicile poarta diverse boli la care copii si femeile insarcinate sunt mai vulnerabile. Asta nu inseamna ca nu poti face copii sau ca automat se imbolnaveste
Pisica nu este in contact cu femei insarcinate sau copii
Nu e niciun pericol atat timp cat o duci la un control si o tratezi de eventualele boli pe care le poarta si care pot afectea femeia gravida
Si părinții mei aveau pisică atunci cand m-am născut eu și nu au avut probleme. Cunosc multe familii care au avut animale când a venit copilașul. Unii au ales sa renunțe la animale, altii sa le păstreze. Atunci când ai animale, e nevoie de niște eforturi mai mari cand vine vorba de întreținerea igienei. Trebuie curățată regulat litieta (in cazul pisicilor) și strâns parul (exceptând cazul unei pisici fără par). Nu e greu sa ții casa curata, dar atunci când apare si un copil, e ceva mai greu si unii nu fac fata. E important ca animalul sa aiba vaccinurile la zi și sa se pastreze curățenia. Atata timp cat pisica e vaccinata, ferita de purici, nu e agresiva, nu e o problema. La urma urmei in primii ani de viata oricum nu cred ca aveți in plan sa lăsați copilul nesupravegheat cu pisica. Trebuie avut grija ca micuțul sa nu înghită/inhaleze par de la ea si sa se pastreze curățenia in casa și nu vor fi probleme. E frumos cand copilul creste având un animalut. Atata timp cât veți păstra curățenia iar copilul nu va dezvolta niciun soi de alergie la parul de pisică, nu vor fi probleme
anonim_4396 întreabă: