| Beatrix_Korozsi_1995 a întrebat:

Buna lume! Este prima oară când postez aici,si o fac de nevoie extrem de mare, am nevoie de răspunsurile voastre.De 2 ani tot l-am rugat pe tatăl meu să îmi cumpere un câine de rasă Amstaff, si acum 3 zile mi-a cumpărat.Este extrem de hiperactiva si nu asculta deloc,nu pare agresivă, dar tot timpul când o ating imediat pune dinții.Am uitat să menționez că are 9 luni.Cine m-ar putea ajuta cu niște sfaturi cum să o dresez cât mai repede si la ce metode să recurg,deoarece îmi place extrem de mult de ea,si nu ea este devină că fostul ei stăpân nu a fost în stare să o dreseze cât de cât(măcar ordinele de bază)Si eu am mari dubii că a fost si bătută de aia pune mereu dinții pe mâna omului când o mângâie.O iubesc si nu vreau ca tatăl meu să o vândă sau sa o omoare, va rog ajutati-ma sa gasesc o metodă bună prin care as putea sa o dresez in maxim 2 luni.(doar ordinea șezi si stai,si sa nu sară sa muște, ca desi nu este chiar mușcătură eu cred ca se poate agrava daca o neglijez).
Va mulțumesc frumos ca ati citit ce am scris.

Răspuns Câştigător
| Rocsid a răspuns:

De fiecare data cand musca ii spui ferm nu ii voie si o jumatate de ora nu o mai bagi deloc in seama..si daca vine sa se milogeasca la tine tu nu te uiti la ea. Dupa ce a trecut perioada asta o poti baga in seama. Daca face ceva bine ii dai o recompensa(jucarie, mancare, pupici). Daca zici ca e hiperactiva obosesteo pana nu mai poate...mergeti la plimbare si jucativa pana se cere ea acasa...S ar putea sa nu iti mearga din prima tehnicile care le am spus eu deoarece si cateii invata in mod diferit ca si oamenii.Dar gasesti pe Youtube o gramada de toturiale foarte eficiente. Spor la dresaj!

3 răspunsuri:
| PainTech a răspuns:

Rasplata + mici pedepse ( dar nu fii violent! ).
Asta nu doar ca functioneaza la animale, functioneaza si la oameni.

| Beatrix_Korozsi_1995 explică (pentru PainTech):

Multumesc mult pentru sfat! O sa aplic!

| Beatrix_Korozsi_1995 explică (pentru Rocsid):

Iti mulțumesc mult de tot!