| skynexus23 a întrebat:

Buna, pisica mea a fost otrăvită zilele trecute. După ce am venit cu ea de la veterinar doarme într-una și când umbla își pierde echilibru îmi puteți da un sfat sau sa îmi ziceți daca este normal până la recuperare?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spune-i veterinarului asta dacă nu-și revine, + dar e posibil să-se recupereze dacă veterinarul i-a dat ceva + care să-o ajute!
Eu odată am găsit un porumbel între niște mașini + care stătea pur și simplu ghemuit, fără să miște!
N-am știut ce să fac cu el la început!
Pe urmă de teamă să nu pățească ceva l-am luat totuși acasă!
Următoarea zi l-am dus la veterinar să vadă de ce nu mișcă!
(Nu ere mort!)
Spre norocul lui nu a avut nimic rupt!
A-zis + că, 100% sigur s-a otrăvit!
Că, e-posibil să fi mâncat boabe otrăvitoare pentru șobolani!
I-a dat o injecție și atât, + încă una fără ac, pentru mai târziu, administrat pe gură!
Însă norocul cel mai mare al-său a-fost că am găsit niște oameni binevoitori + care salvează păsări, de regulă porumbei!
L-am dus la unul din acei oameni, și mi-a spus la fel ca veterinarul + că, sigur precis a mâncat boabe otrăvitoare pentru șobolani!
Ea, a-reușit să-l salveze + cu adevărat, datorită / cu ajutorul unor bețișoare de curățat + cu vată!
Posibil + ca-și pisica ta să-fi mâncat din greșeala niște boabe pentru șobolani!
Însă, nu știu sigur dacă ar-merge să regurgiteze boabele cu ajutorul bețișoarelor!
(Asta în cazul în care nu sau digigerat deja!)
Poate va-reuși cumva să supraviețuiască, dacă o ajută un veterinar bun!
Multă sănătate la pisica ta!

2 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru anonim_4396):

Mă indoiesc că a fost otrăvit. Si in randul pasarilor, ca si in al animalelor, exista o multime de boli (salmoneloză, paratifoza, micoplasmoza, tricomonoza, ornitoza, coccidioza, adeno-coli, variola, ornitoza, hexamitiaza etc),
iar dacă mai sunt si asociate, prognosticul e mic.
Cei mai multi veterinari nu se pricep la pasari, unii sunt franci si recunosc deschis, altii nu vor sa pară nestiutori si le administreaza orice antibiotic cu spectru larg, ori doar vitamine.
Sunt si care se stiu, dar sunt rari...
Mai mult crescatorii, columbofilii si iubitorii de pasari, care s-au confruntat cu toate bolile posibile ale porumbeilor pot da sfaturi si pot ajuta la vindecarea lor.
Dar dacă spui că l-a curatat cu betisorul, puiul suferea de tricomonoză (niste depuneri galbene in cioc, pe faringe). O boală destul de urată care, in cazuri avansate, poate deplasa mandibula, iar porumbelul ramane cu ciocul forfecat, pe viață, uneori, fara putinta de a se hrani singur.

| skynexus23 explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc pentru răspuns, pisica și a revenit... Este bine se joacă. Totul este ok