| allison20 a întrebat:

Pisica mea are dermatita pe cap si pe o portiune nu mai are par. Veterinarul a zis ca de vina sunt puricii si ca dupa o deparazitare interna si externa pielea va reveni la normal. A trecut deja o luna si abia i-au crescut niste firicele de par. Ce ar fi recomandat sa fac? Exista vreun unguent cu care sa dau peste piele?

Răspuns Câştigător
| uka08 a răspuns:

Buna!

Si pisica mea a avut o preoblema cu parul a facut raie auriculara care s-a extins si in afara sub ureche si pe gat si i-a cazut parul la fel cum ai spus si tu, mai ca nu mai avea pe portiunea aia. Am fost la veterinar am luat tratamentul corespunzator dar in portiunea de pe gat parul nu mai crestea, asa ca am inceput sa ii aplic in fiecare seara vitamina A solutie( e in jur de 3 lei la farmacie), puneam pe zona problema si intingeam bine cu degetu, masam usor si foloseam manusi chirurgicale. Rezultatele au inceput sa se vada cam dupa o luna aproximativ, acum e mult mai bine si are lanita pufoasa hehe
Sper ca ti-am fost de folos si anunta-ma daca folosesti vitamina A cum evolueaza treaba
O noapte faina sa ai!

4 răspunsuri:
| allison20 explică (pentru uka08):

Multumesc frumos pentru raspuns! Chiar imi faceam deja griji pentru pisica sad. Maine ma duc sa cumpar vitamina A si voi incepe sa-i fac acest tratament. Tu cat timp l-ai folosit? Dupa ce iar a inceput sa-i creasca parul ai incetat sa mai aplici solutia? big grin

| uka08 a răspuns (pentru allison20):

Pai cam 2 luni, desi i-a crescut blanita frumos inca ii fac tratamentu ala cu antibiotice si antiparazitare care l-am primit de la veterinar si mai ii aplic vitamina A dar nu asa de des, cam de 2 max 3 ori pe saptamana si am grija sa nu se prea scarpine in zona aia nu stiu la tine cum e pisica ta, dar a mea se scarpina de ziceai ca isi smulge carnea. A si mai poti incerca sa ii pui in mancare cate o pastila de vitamina B9 ajuta iar foarte mult la cresterea firului de par.
Si pentru problema cu puricii daca inca mai are aceasca problema ai putea sa ii pui o zgardita antipureci daca o suporta si nu merge inapoibig grinlaughing ar trebui sa o scape de ei cel putin la pisica mea functioneaza hehe

| allison20 explică (pentru uka08):

Pisica mea nu se scarpina deloc in acea zona, parca nici nu i-ar da importanta. Cand ii mangai capul, numai atunci "insista" sa o scarpin un pic, dar in rest e calma. Bine ca nu isi smulge carnea, ca atunci ar fi deja o problema mare sad as duce-o direct la veterinar. Azi i-am luat o sticluta de vitamina A, solutie. Am masat-o in zona problema si vad ca suporta destul de bine, adica nu o deranjeaza mirosul sau faptul ca e data cu solutia. Purici nu mai are, Doamne ajuta, fiindca i-am facut o deparazitare completa interna si externa. Veterinarul a zis ca din cauza purecilor i-a cazut parul sad
Multumesc mult pentru raspunsul tau :*

| uka08 a răspuns (pentru allison20):

Pai nici nu ar trebui sa o deranjeze nu e toxica, eu sper sa ii se regenereze parul, mult noroc si rabdarebig hug sa ma ti la curent cum evolueaza treaba. Seara faina sa ai