Buna! Nu sunt bune si nu merita, risca sa se imbonaveasca grav daca este muscat de capuse. Chiar daca este mai sensibil, poti opta pentru zgarda Foresto, nu am vazut nici o reactie adversa din 15 ani de medicina.
Acum depinde ce intelegi tu prin "sensibil", existand si varianta de pastile.
Uite niste detalii aici: https://www.veterinarladomiciliu.ro/deparazitarea-externa-la-caini/
Buna ziua.rog un sfat. catelul e bichon are 7 ani anul trecut a facut babesioza. Acum 3 luni I am dat ca de obicei pentru deparazitare externa Simparica dar I a fost foarte rau ..am fugit cu el la vet ..doctora a zis ca a ramas sensibil dupa boala.Mi a recomandat bravecto dar stiu ca si ala e periculos e mai concentrat prin faptul ca tine 3 luni protectia ...sincer nu stiu ce sa I dau sa nu I fie rau catelului.Ce ma sfatiiti? Multumesc
Daca i-ati dat Simparica Trio (care este și deparazitare interna și externa) pot de aceea sa se fi simțit rau. Puneti-i zgarda Foresto care tine 7 - 8 luni, dar și pipeta in ceafa Advantix, Vectra 3d - lunar. Ar trebui sa fie ok asa.
Nu simparica trio ci simplu ..foresto nu I am dat niciodata. Pt ca o data I am dat zgarda Scalibur si I a fost rau asa ca nu I am mai dat varianta zgarda.As pune Foresto dar el a ramas mai sensibil dupa boala mi e frica... ceva mai putin periculos ce ar mai fi?
Mai puțin periculos înseamnă mai multe riscuri sa fie muscat de căpușe. Trebuie sa puneți în balanta riscurile.
Multumesc frumos pentru raspunsuri
Mimi26567 întreabă: