Buna! Nu sunt bune si nu merita, risca sa se imbonaveasca grav daca este muscat de capuse. Chiar daca este mai sensibil, poti opta pentru zgarda Foresto, nu am vazut nici o reactie adversa din 15 ani de medicina.
Acum depinde ce intelegi tu prin "sensibil", existand si varianta de pastile.
Uite niste detalii aici: https://www.veterinarladomiciliu.ro/deparazitarea-externa-la-caini/
Buna ziua.rog un sfat. catelul e bichon are 7 ani anul trecut a facut babesioza. Acum 3 luni I am dat ca de obicei pentru deparazitare externa Simparica dar I a fost foarte rau ..am fugit cu el la vet ..doctora a zis ca a ramas sensibil dupa boala.Mi a recomandat bravecto dar stiu ca si ala e periculos e mai concentrat prin faptul ca tine 3 luni protectia ...sincer nu stiu ce sa I dau sa nu I fie rau catelului.Ce ma sfatiiti? Multumesc
Daca i-ati dat Simparica Trio (care este și deparazitare interna și externa) pot de aceea sa se fi simțit rau. Puneti-i zgarda Foresto care tine 7 - 8 luni, dar și pipeta in ceafa Advantix, Vectra 3d - lunar. Ar trebui sa fie ok asa.
Nu simparica trio ci simplu ..foresto nu I am dat niciodata. Pt ca o data I am dat zgarda Scalibur si I a fost rau asa ca nu I am mai dat varianta zgarda.As pune Foresto dar el a ramas mai sensibil dupa boala mi e frica... ceva mai putin periculos ce ar mai fi?
Mai puțin periculos înseamnă mai multe riscuri sa fie muscat de căpușe. Trebuie sa puneți în balanta riscurile.
Mimi26567 întreabă: