| TheMusicBoy a întrebat:

Am dat peste 30 de metri cu ciocanul si tatal meu nu a zis nimic in privinta cateleului! Daca v-ati uitat in intrebarile mele anterioare stiti despre ce e vorba. Si acum sufar fiind ca imi este frica sa ii spun ca vreau un perus. Cand am vrut un porcusor de guineea a zis ca nu vrea un sobolan in casa! Help!

8 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Eu mi-aș canaliza această frustrare pentru a arunca ciocanul și mai departe.

Ca în scena din Star Wars în care împăratul îi spune lui Luke Skywalker: "Goood. Use your aggressive feelings, boy. Let the hate flow through you"

| varsanofie a răspuns:

Caută să ți cont și de părerile lor, comunică cu ei, dacă ți-a promis. asteaptă. altfel, dacă spui că te înțelegi mai bine cu tatăl, când il prinzi în toane bune. ia o bere și stai cu el de vorbă. fi pregătit, arată-i variantele. caută să faci un studiu, rezumat pro și contra, spre exemplu poți începe cu faptul că peruși sunt pasari mici si curate, foarte usor de intretinut, fiind pasari foarte vioaie si active, perusii au nevoie de o colivie cat mai spatioasa, hrănindu-se cu semnite si parti verzi ale diferitelr plante. e.t.c. Arătându-ți interesul. Fiind un plus. Pe de altă parte caută a vedea minusurile tale, asteptările părinților, pe alte părți cum ar fi note bune la chimie, sau ajutându-i cu ce au ei nevoie. s-a. Baftă!

| TheMusicBoy explică (pentru varsanofie):

Chesti cu pro si contra le-am spus si despre porcusorul de guineea acum un an. Si nu s-a intamplat nimic. Desi iau destul de bune note(scuze pentru lauda) nu ii pot convinge. Cand il prind in toane bune pe tatal meu si ii spun despre asa ceva nu mai e in toane bune. Deci isi schimba starea daca ii spun despre asa ceva...

| varsanofie a răspuns (pentru TheMusicBoy):

încearcă să schimbi tehnica happy poate are ceva personal cu animăluțele de companie. explicăi că ai nevoie de un companion, altfel apucăte și scrie la barză big grin app. i-ai intrebat de ce au atitudinea asta? încearcă să conversezi cu ei, meditează un pic înainte, functionează. Ai camera ta? dacă da, care ar fi problema? un câine ar fi un pic deranjator să spunem așa, pentru uni, până ajung a se acomoda. O alternativă, văzând că nu au un motiv întemeiat, poți să le faci o supriză, în speranța că se vor obisnui, poți chiar vorbi și la petshop despre asta, în caz contrar să poți înapoia animăluțul. Oamenii bătrâni au fixurile lor, este un pic mai dificil cu ei, dar nu imposibil. Caută o discuție ca de la bărbat la bărbat, fără a te copilări prea mult, există probabilitatea ca asta să și aștepte. Baftă!

Ai uitat ca eu vreau un perus? I-am spus ca vreau un catel sa ma razgandesc la ceva mai mic si mai ieftin. Eu deje am un caine si i-am spus ca daca imi ia un catel cainele meu nu ar mai fi singur. Dar eu ma voi razgandi la un perus

Ultima dată ai spus de un perus, apoi, ai adus vorba cum că ai mai vrut și un miky mouse unde pluto laughing anyway un perus începe de la 3o RON, la fel și o colivie, apox două alocații happy dacă îți dorești cu adevărat îți poți face cadou fără atâtea griji. Caută totuși să înțelegi că fiecare părinte are punctul lui de vedere, acum un pet, oricât de drăguț ar fi vine la pachet și cu responsbilități, precum hrana, îngrijirea etc. nu știu ce să îți spun despre părinți și peturi happy fiecare având propriile lui obiceiuri, reguli, principii.ș.a.m.d.

As avea eu grija de el. Sa strang dupa el nu ar fi o problema giind ca as pune ziare pe la fundul coliviei. Hrana as putea sa o iau din piata: seminte:grau, fulgi de porumb, e.t.c. Plus ca tatal meu cunoaste un veterinar care stie despre fiecare animal in parte. Deci i-as putea spune sa il sune pe veterinar sa ii spuna despre ei. Singura problema este ca mi-e frica si ca sunt rusinos...

Din ce îmi aduc aminte tatăl a spus că după aruncarea ciocanului îți va lua un pet, așteaptă. Pe de altă parte te poți redeschide subiectul arătând ce ai găsit până acum, așteptând o decizie, luând o pauză, arătând încredere.