In genral cainii nu fac conjunctivita ca oamenii si nu li-se inrosesc ochii de cat daca au boala asta
filariasis ocular
cauta boala asta pe internet si vei vedea ce are cainele tau
filariasis ocular
mai bine ii faci niste analize si ti faci si tie pentru paraziti
filariasis ocular
Pai ar putea sa fie mai multe cauze, nu ne putem da cu parerea exact asupra acestui lucru, din pacate.
Acum depinde cum vezi tu lucrurile fizic acolo:
"- conjunctivita – partea alba din jurul ochiului este adesea vizibila cand ochiul se inroseste. Este vorba de conjunctivita in majoritatea din cazuri. Are numeroase cauze precum infectii bacteriene, corpuri straine, geana incarnata, etc.
- uveitele – in timpul unei uveite, cainele are o inflamatie a vaselor interne ale ochiului, caracterizata printr-un edem conjunctival, asociat rosetii. Ochiul lacrimeaza, este umflat si inflamatia este considerabla;
- glaucomul este o maladie ce rezulta dintr-o hipertensiune oculara si care produce o umflatura a ochiului distrugand globul ocular si nervul optic."
Dar in general cainii mai prezinta si astfel de simptome, nu ar trebui sa fie chiar motiv de ingrijorare, pana la urma ca un animal, este unul puternic si diferite rani si afectiuni se vindeca mai repede decat la oameni. Daca nu stii exact ce sa ii faci, poti sa apelezi la un medic veterniar. Desi recomandat ai putea sa o tii la caldura cateva zile.
Din câte spui tu cred că e conjunctivită, deoarece are acel lichid alb sau ce este, pe lângă ochi și are ochiul roșu. Ea a mai avut o boală de piele, dar m-am dus la farmacia veterinară și i-am luat o soluție, am dat cu ea, dispărea și după un timp reapărea. Cred că cel mai bine e să mă duc cu ea la veterinar.
Atunci daca tu consideri asa... procedeaza in acest fel. Numai sa fie cabinetele veterinare deschise. Dar sigur sunt.
anonim_4396 întreabă: