Du-te la medic cu ea sa verifice daca poate, sa vada daca s-a intamplat ceva intrei ei doi, pentru ca daca nu te va framanta mereu gandul " e sau nu?" asa el iti va zice 100% sigur! Asta e sfatul meu!
Daca nu a trecut mai mult de o luna de la monta o poti steriliza chiar daca a luat pui. Cel mai indicat e ca o femela sa fie sterilizata inainte de primele calduri fiindca scade mult riscul de piometru, tumori mamare etc. E gresita chestia cu "sa nasca o data si apoi o sterilizez", e acelasi lucru daca o montezi si o sterilizezi sau o montezi fara sa o mai sterilizezi vreodata.
Acelas lucru s-a intamplat si cu o catelusa vecinei mele si ea a fatat normal, iar eu am mai avut cateluse care s-au montat la 9 luni, desi de preferat este sa o dai la monta la 1 an-1 an jumate, o poti duce la o clinica specializata sa ii faca o ecografie(exista) si medicul iti va spune daca are puiuti. Daca se intampla sa aiba, pentru o nastere mai usoara si sigura va trebui sa ai grija ca aceasta sa nu se loveasca mai ales in zona abdomenului, sa fie scoasa la plimbare zilnic, sa manance un meniu echilibrat pentru a avea forta si sa-i cumperi niste vitamine speciale de preferat calciu...toate acestea o vor ajuta sa nasca mai usor si sa nu intampine probleme.Nu trebuie sa te panichezi, important va fi ca ea si puiul sa fie bine.
Sper ca te-am ajutat! O zi buna!
Imperecherea si nasterea inainte de 1 an jumatate-doi ani ii opreste cresterea. Pe timpul gestatiei are nevoie de hrana de calitate (superpremium), vitamine, vizite la vet pentru a face fata gestatiei, sa fi sigura ca este bine, pentru alaptarea puilor si pentru o refacere rapida.
Da stiu dar am avut doar o catelusa care din greseala s-a imperecheat mai devreme dar am avut grija sa le administrez vitamine si hrana de calitate superioara atat ei cat si catelusilor si acum cu toti sunt bine.
Am explicat mai exact de ce e nevoie sa dai vitamine si sa ai mai multa grija de ea,nu are treaba cu nasterea, ci pentru a face fata gestatiei, puii sanatosi si refacere rapida. E destul de costisitor sa ai o femela gestanta. Pretul unui pui dintr-o canisa serioasa e justificat si merita, dar oamenii prefera sa ia caini mai ieftini ca dupa ei e acelasi lucru, dar e mafe diferenta intre un caine de calitate si unul fara identitate.
Deniissel întreabă: