Hmm,sfatul pe care ti l-as da ar fi sa-i prescrie doctorul motanului niste pastile impotriva la agresiune si anxiety, peste 2 saptamani sa le ia, din cate stiu eu.Se numesc Amitriptylline 5 mg....doua pe zi una dimineata una seara. Daca se gasesc acolo unde stai.Sau daca nu din astea macar ceva echivalent. Au un efect calmant.
Daca sunt puii cu motanul in aceiasi incapere nu-i lasa nesupravegheati. Pune niste apa intr-un tub de plastic cu pompa si de fiecare data cand cea agresoare maraie sau se da la pui spreiaz-o putin. Pisicile urasc apa si in felul asta poate va invata ca de fiecare data cand face urat va fi stropita.Asta veterinarul mi-a recomandat.
In rest ai rabdare. Durata difera de la o pisica la alta.Se poate rezolva in cateva zile sau cateva luni. Mai mult nu poti face deocamdata. Nu ii hrani impreuna, pune-le apa si mancare in diferite colturi ale camerei.Cat despre faptul ca trebuie sa-ti imparti timpul cand cu unul cand cu altele, te inteleg, e greu. Ofera-le afectiune pe rand, ca sa nu se simta ignorati si sa se inchida si mai mult in ei.Asta sporeste comportamentul violent.
Inca ceva.Fa-le o baie la toti(si pisoi, si motan) numai cu apa ca se mai schimbe mirosul blanii lor. Poate si asta le afecteaza.Dar daca nu au fost in preajma altor animale, la tine nu cred ca e cazul. Sper ca te-am putut ajuta :* Si succes!
Sa-ti traiasca! Doar sa nu ii fortezi, adica sa il iei si sa il impingi spre ele sau ceva.Dar sa ii iubesti pe toti la fel ca sa nu fie gelos si sa se supere prea tare.In rest o sa se obisnuiasca in vreo saptamana si o sa vezi ca o sa inceapa sa se joace si o sa doarmna toti la gramada.
Of course. Puii au nevoie de o dieta lichida care sa inlocuiasca pe cat posibil substantele nutritive din laptele mamei. Asemenea substante inlocuitoare se gasesc sub forma de pudra, fiind necesara astfel amestecarea acetora cu apa, sau deja preparate, ambalate in cutii. In general se prefera substantele nutritive sub forma de pudra, deoarede pot fi preparate la momentul oportun, hrana fiind in acest fel mereu proaspata.
Formulele de lapte sub forma lichida trebuie congelate si prezinta dezavantajul de a avea o perioada relativ scurta de valabilitate dupa deschidere. Inlocuitoarele nutritive pot fi procurate de catre stapani de la medicul veterinar, precum si din pet shop-uri.
Odata cu achizitionarea unor astfel de suplimente, trebuie avuta in vedere si necesitatea unui,, biberon''. Apoi trebuie realizata o mica taietura diagonala in varful tetinei cu ajutorul unei foarfece. Aceasta taietura trebuie sa fie suficient de mare incat, atunci cand este intoarsa sticluta, sa cada o picatura, dar nu mai mare (in asa fel incat laptele sa nu curga).
Ca un punct de plecare, nu urmariti recomandarile de pe cutie privind cantitatea de hrana de care are nevoie puiul intr-o zi. Este mai indicat sa hraniti puiul atat cat simte el nevoia, o data la doua–patru ore pe zi in primele trei zile de viata. In a doua saptamana trebuie sa ii reduceti portia pana la aproximativ doua unitati la fiecare doua-patru ore. Majoritatea puilor, dupa 3-4 zile, nu vor mai avea nevoie de mese in timpul noptii.
In hranirea artificiala cu biberonul este necesara incalzirea a doua unitati de lichid intr-un vas cu apa calda. Verificati temperatura lichidului pe incheietura mainii inainte de hranire. Trebuie evitata incalzirea prea puternica a produsului, ceea ce ar putea afecta tubul digestiv al animalului. In timpul hranirii, tineti puiul intr-o pozitie usor verticala, mai degraba decat pe spate.
Majoritatea puilor accepta acest mod de hranire, imediat de la introducerea tetinei in gura. Daca in schimb nu incepe sa suga imediat, incercati sa ii picurati in gura cateva picaturi de lichid. Daca pisoiul adoarme inainte de a termina cele doua unitati de aditiv, miscati usor biberonul pentru a-i aminti astfel ca are de terminat de mancat!
Mancare: Exista o reteta pentru lapte cu galbenus si putina miere, dar este mai sigur si mai practic cu lapte-praf de la Royal Canin (VitalMilk) sau alta firma. In cazuri urgente se poate folosi laptic pentru cafea (10% grasime). Am folosit si eu de mai multe ori cand erau cazuri de exeptie, insa stiu si de la alte persoane care au hranit puiuti abandonati din prima zi cu lapte din asta pana nu au inceput sa manance singuri. Totusi, nu este mancarea ideala pentru pisica, astfel ca se poate folosi numai ca solutie temporara. Puii asa mici trebuie hraniti din 3 in 3 ore. Dupa o saptamana poti sa raresti la 4 ore, iar mai tarziu sa scoti masa de noapte.
Nevoile: Este esential ca puii sa fie ajutati sa isi faca nevoile, intrucat reflexele de excretie sunt declansate de linsul mamei. Eu folosesc o bucatica de vata umezita cu apa calda si stoarsa. Pisoii fac pipi de mai multe ori pe zi (eu de obicei le masam inainte de a le a de mancare), caca fac mai rar. Cei hraniti artificial au "scaunel" mult mai conzistent decat cei care sug... ceva in forma de "pietricele" albe-galbui, care si ies mult mai greu.Eu cred ca e destul de usor. Sper ca te-am putut ajuta