Pai pai pai iti dai seama ca nu se v-a produce schimbarea asa repede.Si il bati o data de doua ori si apoi o sa iti dai seama ca nu v-a mai fi la fel acum depinde si de caine eu din pacate am avut tot asa un caine care rodea prin casa si odata mia ros toate cablurile pc-ului nu a fost bagat in priza, cand am vazut mia sarit mustarul si l-am batut oleaca si dupa venea la mine daca il strigam dar cand voiam sa ma joc cu el se intindea pe jos si nu se juca de frica... Apoi mi-a spus cineva ca nu trebuie batut sa il doara foarte tare el trebuie doar sa simta ca il bati dar sa nu il doara rau si apoi isi va da seama singur si nu v-a mai face.
Sa iti raspund ce simptome o sa aiba sincer nu stiu dar sa il faci sa nu mai roada cand il prinzi ca roade ceva ii dai peste botic nu functioneaza din prima dar o sa mearga.La fel am patit si eu.P.S sa nu ii dai tare peste botic ca apoi prinde frica de tine si o sa stea numai speriat cand esti in preajma lui.
FUNDA?
Am uitat sa mai spun ceva..Cand am ajuns acasa, de obicei sarea pe usa de la camera mea si facea mult zgomot, astazi nu a m-ai facut asa, mi-am dat seama ca a facut ceva rau pentru ca asa reactioneaza, deci, stie foarte bine cand a gresit. Am deschis usa la camera a sarit pe mine si cand am observat dezordinea l-am certat dupa care a plecat in baie(acolo se ascunde el cand tip la el), am strans tot, m-am dus la el si l-am batut amintindu-i tot timpul ca de ce a facut dezordine. Unii oameni spun ca daca bati animalul la ceva timp dupa ce a facut ceva rau el nu mai stie. Atunci de ce de fiecare data cand ajung acasa si a facut ceva rau e altfel? practic imi da impresia ca el stie foarte bine de ce a gresit, de asta il bat cand ajung acasa si ii tot repet de ce a facut dezordine. Acum sa nu intelegeti ca mi-am luat caine sa il bat! dar pur si simplu nu mai suport cand vin acasa sa gasesc asa. De multe ori am incercat sa ii explic, dar fara nici un rezultat. Daca ii dau careva palme stiu ca nu mai face prostii 3-4-5 zile. deci pana la urma, daca el stie ca a gresit, ii explic cu frumosul, ajung sa il bat la un moment dat si ii arat ca a facut ceva care ma deranjeaza mult, de ce continua sa faca la fel?
Sau cel mai bine mototoleste un ziar in forma unui bat si dai peste botic nu cu palma ca il va durea asa cu ziarul se sperie oleaca si trece.
Daca nu a apucat sa manance multe va fi bine. Daca pana maine nu da semne ca ii e rau a scapat iar daca apare vreo problema dul la veterinar.Ca sa il mai potolesti poti incerca sa il dresezi sau sa il dai la o scoala speciala de dresaj.Alta varianta nu vad.
Am incercat sa il dresez singura. Stie toate comenzile de baza, e foarte ascultator dar cand nu sunt acasa face tot ce vrea si nimic bine.
Nu e deloc speriat, doar cand ma vede nervoasa se uita ciudat la mine si se ascunde undeva. Dupa ce il bat, daca il chem la mine si simte ca m-am mai linistit si il chem pe un ton placut, sare in bratele mele si ma linge pe fata. de asta vreau ceva sfaturi sa il fac sa isi schimbe comportamentul, e ca si un copil, nu vreau sa renunt la el.
Ar trebui sa mergi la veterinar sa fi sigura ca nu are nimic,iar de ros cumparai jucarii din cauciuc,sunt niste oase artificiale,mai sunt niste jucarii care se numesc kong in care se pun biscuiti de catei si cand se joaca cu ea pica cat un biscuitel,va mai pierde si el timpul. Il lasi cumva singur mult timp? Daca da,de aia face asa ca ramne singur si nu are ce face. Joaca-te cu el, scoate-l afara, oboseste-l, cel mai mult il obosesti psihic cu alte cuvinte apucate de dresat sezi, culcat in caz ca nu stie ca asa il obosesti.
Si daca nu intelege de vorba buna ce sa ii fac? sa il iau in brate si sa il pup cand ajung acasa si o gasesc cu susulk in jos? Am incercat si sa il cert, sa ii explic, dar degeaba. si nu e speriat de mine pentru ca eu am grija de el nu altcineva, eu stau cu el, eu il bat, eu il pup dar cand merita. Alta solutie nu am gasit. Am postat toate astea ca poate are cineva sau stie alta idee nu sa imi zica mie nu stiu cine sa nu il bat sau sa nu fac nu stiu ce. Bine? pana la urma astept argumente sa am de unde alege si eu decid ce fac. nu sa vina X sa imi zica sa nu il bat pentru ca acel X poate nu a simtit niciodata ce simt eu cand ma supoara atat tinand cont de cate am facut pentru el.
1) Are 11 jucarii si are si din aia care ii pun mancare.
2) Daca il scot afara o ora, alearga non-stop, il aduc acasa, doarme o ora, doua si daca intre timp plec gasesc dezastru
3) nu a ptit nimic din pricina pastilelor ca poate la asta te refereai prima data
4) referitor la comportamentul lui mi s-a spus de persoane cunoscatoare ca e posibil sa se schimbe undeva in jurul varstei de 5 ani cand se maturizeaza. Pana la varsta asta eu ce fac cu el? ca nu intelege de loc! e singurul lui defect si deranjeaza cel mai mult.
5) am venit o data de la scl, am aruncat repede geanta in pat pentru ca -am grabit sa ies afara, am stat 30-40 min si am gasit toate caietele praf plus carti si penar. avea 5 luni atunci.
Acel X iti zice ca are un amstaff de 3 luni care musca in prostie, am numai rani pe maini, face pe unde apuca, mi-a ros papuci, balerini(ii adoram) si altele plus ca pana acum am avut peste 4 serii de pui, de fiecare cate 3-4 pui,deci cate experienta as avea? oricum, cum ai spus si tu faci cum crezi, e treaba ta, e cainele tau, eu ti-am dat doar un sfat
Hai sa-ti zic ca am si eu un pechinez care l-am batut fiindca eram mica si habar nu aveam cum sa cresc si sa educ un caine si acum daca vreau sa ma duc sa o mangai pe cap inchide ochii pana sa pun mana pe ea, nu suporta sa-i pun mana pe bot, se fereste, cand il scot pe strada si nu vine imediat cand il chem si ma rastesc cand ajunge in poarta si sunt si eu se pune jos si pana nu ma dau de langa el nu intra in curte ca e frica ca dau in el...deci iti zic ca lucrurile astea peste un timp vor avea urmari si sa stii ca eu il cresc, eu il plimb, eu il rasfat cum faci tu, dar toate astea nu conteaza.
Gandeste-te sa te bata de mai multe ori mama ta, tot ea sa-ti dea sa mananci, tot ea sa aiba grija de tine, tot ea sa te pupe si din cand in cand iti mai da una, tie nu o sa-ti fie frica de ea cand e suparata sau nervoasa? inca un lucru cand il certi/bati nu-l certa/bate daca nu-l prinzi in fapt fiindca nu stie de ce se intampla asta...cand l-ai prins ca a ros hop certat/batut...