| Jellyfishh a întrebat:

happy. Am si eu o problema cu catelul meu. L-am invatat sa stea jos si sa se ridice in doua labute si sa mearga 2-3 pasi. E rasa Shih Tzu si am auzit ca ei sunt mai prostuti de felul lor. Tot incerc sa-l invat sa-mi dea labuta dar nu reusesc. Ii iau labuta in mana, o scutur de 3-4 ori si spun 'labuta, Maxy, labuta'. Dar nu intelege si cand i-o cer nu mi-o da. O fi din cauza ca vede ca tin recompensa in mana? Oricum ce ii dau ca recompensa primeste destul de rar. Adica doar odata pe saptamana, cam asa. Si ii place mult. Sunt un fel de sticksuri. Ajutati-ma va rog ca nu stiu ce sa fac cu el sad. Dau funda big grin

Răspuns Câştigător
| RedNose a răspuns:

Nu sunt prostuti, din contra. Gaseste o modalitate sa ridice labuta si sa-i dai recompensa, daca va face asa de cateva ori va vedea ca daca ridica labuta primeste recompensa. Puii au tendinta sa ridice singuri labuta si s-o dea, dar nu ca au fost invatati, asa fac ei. Cand primesc recompensa si lauda atunci asociaza cu labuta cand ti-o da. Nu stiu daca intelegi ce spun. A mea(pechineza) a invatat tarziu(5-6ani) sa dea labuta si sa-mi aduca cei arunc. Ca sa o invat sa-mi aduca lucruri cand avea chef de joaca ii aruncam cate-o soseata si o lua in gura o scututa de cateva ori si o lasa jos si asa am recompensat-o,cu cat venea mai aproape cu soseata recompensa era mai bogata ca sa vada ca face din ce in ce mai bine,la fel si cu labuta, nu mai stiu exact de ce a ridicat-o si i-am dat recompensa, asa a invatat. Dresajul este o joaca, totul se leaga. Daca face ceva cand tu exersezi cu ea ce stie pana acum o recompensezi si pentru lucrul respectiv si va dori sa mai faca o data. La fel am facut si cu latratul la comanda, stiam ca data o intarat latra si asa am facut si acum cand dau comanda "zi" latra.
Uite un clip care te va face sa intelegi ce vreau sa zic:
https://www.youtube.com/watch?v=y7P548puAF4 cam dupa minutul 5 incepe ce trebuie.

7 răspunsuri:
| Lavinia7386 a răspuns:

Buna. Si eu am tot shih-tzu, sunt caini foarte destepti, insa sunt mai incapatanati. De aceea poate nu iti da labuta, eu zic sa nu te dai batuta si daca exersezi cu el sunt sigura ca va reusi. Funda? happy

| Jellyfishh explică (pentru Lavinia7386):

Mai astept si alte raspunsuri big grin. Dar daca nu primesc iti dau tie funda big grin

| Jellyfishh explică (pentru RedNose):

Da, multumesc. Am sa ma uit imediat. big grin. Al meu stie sa aduca mingea si orice jucarie ii arunc, dar nu pentru ca l-am invatat. Ci ca asa face el, nu stiu de ce. Si cu latratul la fel. Si daca ii zici cuvantul 'pisica' cauta pisica la gura podului de la casa ( acolo unde se ascund ele) Si la fel si 'cutu'. Sau cand ii zic unde ii Criss ( fratele lui laughing adica fratele lui real, nascut de aceeasi mama ) il cauta. Doar faza cu labuta e cea mai grea. Dar multumesc pentru raspuns big grin. Voi incerca sa-l fac sa ridice labuta cumva happy. Dupa ce vad videoclipul, si daca reusesc iti dau funda big grin. Mai astept deocamdata raspunsuri happy. Multumesc penttru ajutor oircum big grin

| RedNose a răspuns (pentru Jellyfishh):

Clipul era ca sa-ti dai seama la ce m-am referit, adica ca totul trebuie sa fie o joaca. Succes cu el, dar trebuie sa ai rabdare.

| acinorev a răspuns:

Poti sa incepi sa iti dresezi cainele cand are vreo 12 saptamani.
Nu trebuie sa fi serioasa si autoritara asa ca arata-te ferma si rabdatoare.
1. Spune-i cainelui sa stea jos, in fata ta. Lauda-l cand te asculta si ofera-i ceva bun de mancat.
2. Ridica-i cu blandete o labuta din fata si tine-o fara sa o strangi in mana ta, spunandu-i in acelasi timp:,, Noroc!".
3. Rasplateste-l imediat cu ceva bun de mancare si repeta exercitiul de mai multe ori.
4. Dupa aceea intinde-i mana si spune-i,, Noroc!". Da-i cainelui timp sa-si puna labuta in palma ta deschisa repetandu-i comanda. Daca nu o face in cateva secunde, repeta exercitiul.

| Jellyfishh explică (pentru RedNose):

Multumesc mult big grin. Am facut ce mi-ai zis, si am vazut ce trebuie sa fac si am reusit sa-l fac sa-mi dea labuta big grin Multumesc frumos happy

| RedNose a răspuns (pentru Jellyfishh):

Ma bucur sa aud!