De obicei, un caine isi face nevoile dupa ce a mancat(cam la 5-10min din cate imi aduc aminte), cand se trezeste sau dupa ce a baut mai multa apa, atunci trebuie dus afara si stat cam 30min in caz ca nu face imediat; daca nu a facut il scoti mai des pana face,iar cand face il lauzi si-l recompensezi(bucatele carne fiarta,bucatele cascaval,biscuitei de catei)
-nu-l certa niciodata daca nu l-ai prins in fapt,daca il prinzi cand face il certi si-l scoti afara,iar cand face procedezi ca mai sus, e laudat
-cand cureti niciodata sa nu faci asta in prezenta lui, pana cureti il lasi intr-o alta camera sau afara(mizeria poti sa o cureti cu clor si apa/otet si apa, asa indepartezi cel mai bine mirosul, astfel incat nici cainelui nu o sa-i mai miroasa ca sa faca si a2a oara tot acolo)
Rabdare si succes!
Stai la bloc sau casa? daa stai la bloc fa-i un program sa o scoti mai des. dimineata cam la ce ora se trezeste ea, pe la 12-13, 17-18 apoi la 21-22. o scoti cate 15-20min sau pana face.
De curiozitate, ce rasa e? La 9 luni sa faca asa, curios.Ori n-ai avut-o de mica, ori n-ai invatat-o imediat, dar in maxim 2 saptamani catelul trebuie sa faca afara.
E pechinez! Am luat-o de la 2 luni si de atunci am si dresat-o. O buna perioada de timp ( pana la 7 luni) mi-a facut la cutiuta cu nisip, dar apoi nu a mai vrut sa faca si nu stiu de ce, si de atunci a inceput totu: isi facea nevoile pe unde apuca! Din cauza asta nu am mai tinut-o in camera pentru ca facea pipi in pat si pe covor si am mutat-o in bucatarie unde si acolo chiar daca am scos covoru gasea lucruri pe acolo si isi facea nevoile pe ele.
Am intrebat pentru ca astia de rasa sunt inteligenti, dar pechinezii, hm, nu prea.Singura solutie e sa o pui sa stea pe un fotoliu sau scaun -dar trebuie sa ai timp-si nu o lasi sa se dea jos, decat cand o scoti afara.Eu asa procedam, dar invatau imediat, cand aveau 2 luni.Sau o urmaresti cu atentie si cand o vezi ca miroase pe jos si se pregateste o inhati de dupa gat si o dai afara. Daca stai la casa e mai usor.La bloc trebuie sa te duci cu ea, afara.Afara cand o vezi ca face, o lauzi.Trebuie sa invete pana la urma.
Ane758 întreabă: