Singur mod eficient pentru a-l scapa de paraziti externi este sa-i faci o baie cu o substanta de la farmacia veterinara, se numeste Neostomosan (sau Cyper-vet).Se face baie pe intreg corpul dar trebuie sa-i feresti ochii, urechile si botul... dupa baie, minim 4 ore sa-l ti incat sa nu se linga (pana se usuca bine blanita), de preferat ar fi un guler special pentru catei.Se repeta baia dupa 7 zile. Dupa ce repeti baia, la 7 zile se pune o pipeta antiparazitara.Nu exista "leac" babesc incat sa-l scapi de paduchi (crede-ma stiu ce spun), exista astfel de "leacuri" dar nu-s eficiente. Sper sa-i poti cumpara substanta (eu prefer Neostomosan, costa 3 lei o fiola si se pune in 8 l de apa daca are doar 2 luni) si sa-l scapi de paraziti.Multa sanatate micului tau blanos.
Uite eu nu ma pricep la cainii dar ai putea intreba un veterinar de la tine din oras te ar ajuta mult mai mult
Îți faci timp, te duci la bunici și îl tunzi la zero, îi faci o baie și apoi îi dezinfectezi rănile. Poți să te duci la o farmacie veterinară unde o să îți dea ceva, probabil o soluție dezinfectantă și dacă tot ești acolo, poți să cumperi și o soluție pentru purici și când ești acolo îi dezinfectezi cușca.
Îmi pare rău dar nu cred că soluțiile naturiste sunt soluția. Spray-ul dezinfectant nu e așa scump, poți să ceri ceva mai ieftin. Îl tunzi la zero, asta e soluția și spoi îi faci baie și dacă nu ai bani de dezinfectant, poți doar să îi faci baie atunci când mai treci pe la țară. Succes!
Multumesc mult ❤️ Dar sa imi spui daca soluția aceea ustura sau ceva? Saracu e plin de oua de paduche, sa il tund oare?
Nu ustura,nu arde pielea , este solutie speciala pentru scabia demodecica, sarcoptica, purici, paduchi. Dupa baie (dupa ce se usuca), pe rani poti sa-i dai cu Mibazon este un unguent ce contine antibiotic, este foarte bun, vindeca rapid ranile. Daca-i dimineata si seara pe rani sau macar odata pe zi, 3-7 zile, dupa cum vezi ca se vindeca de repede.
anonim_4396 întreabă: