| Razvan1lol a întrebat:

Am un cățeluș, acasa la bunici, departe de unde locuiesc eu. Bietul micuț de doua luni, are bubițe pe piele si paduchi si oua de paduchi, puricii nu-i mai zic ca e logic.
Ideea e ca eu stau la 4 ore distanta da ei, si nu pot sa merg des la ei, si orașul este departe de ei si in sat nu exista nici macar o farmacie.
As putea face ceva natural, sau remedii din bunici, orice. Mi-e foarte mila de el, plange cand se scărpina si are bubițe peste tot, ce pot face?

7 răspunsuri:
| GabyT10 a răspuns:

Singur mod eficient pentru a-l scapa de paraziti externi este sa-i faci o baie cu o substanta de la farmacia veterinara, se numeste Neostomosan (sau Cyper-vet).Se face baie pe intreg corpul dar trebuie sa-i feresti ochii, urechile si botul... dupa baie, minim 4 ore sa-l ti incat sa nu se linga (pana se usuca bine blanita), de preferat ar fi un guler special pentru catei.Se repeta baia dupa 7 zile. Dupa ce repeti baia, la 7 zile se pune o pipeta antiparazitara.Nu exista "leac" babesc incat sa-l scapi de paduchi (crede-ma stiu ce spun), exista astfel de "leacuri" dar nu-s eficiente. Sper sa-i poti cumpara substanta (eu prefer Neostomosan, costa 3 lei o fiola si se pune in 8 l de apa daca are doar 2 luni) si sa-l scapi de paraziti.Multa sanatate micului tau blanos.

| PisiciHQCRLP a răspuns:

Uite eu nu ma pricep la cainii dar ai putea intreba un veterinar de la tine din oras te ar ajuta mult mai mult

| GabyT10 a răspuns (pentru GabyT10):

Daca ai ocazia sa ajungi la o farmacie veterinara (sau poti vorbi cu medicul veterinar din acea zona), cumpara-i un tub de Mibazon unguent (costa 10-12 lei) si aplica-i pe bubite.Ca sa-l vindeci ai nevoie de maxim 15lei (18 lei in cazul in care iei 2 fiole de Neostomosan).

| ioana3432B a răspuns:

Îți faci timp, te duci la bunici și îl tunzi la zero, îi faci o baie și apoi îi dezinfectezi rănile. Poți să te duci la o farmacie veterinară unde o să îți dea ceva, probabil o soluție dezinfectantă și dacă tot ești acolo, poți să cumperi și o soluție pentru purici și când ești acolo îi dezinfectezi cușca.
Îmi pare rău dar nu cred că soluțiile naturiste sunt soluția. Spray-ul dezinfectant nu e așa scump, poți să ceri ceva mai ieftin. Îl tunzi la zero, asta e soluția și spoi îi faci baie și dacă nu ai bani de dezinfectant, poți doar să îi faci baie atunci când mai treci pe la țară. Succes!

| Razvan1lol explică (pentru GabyT10):

Si cum are mici iritații, nu o sa il usture sau ceva?

| Razvan1lol explică (pentru GabyT10):

Multumesc mult ❤️ Dar sa imi spui daca soluția aceea ustura sau ceva? Saracu e plin de oua de paduche, sa il tund oare? happy

| GabyT10 a răspuns (pentru Razvan1lol):

Nu ustura,nu arde pielea happy, este solutie speciala pentru scabia demodecica, sarcoptica, purici, paduchi. Dupa baie (dupa ce se usuca), pe rani poti sa-i dai cu Mibazon este un unguent ce contine antibiotic, este foarte bun, vindeca rapid ranile. Daca-i dimineata si seara pe rani sau macar odata pe zi, 3-7 zile, dupa cum vezi ca se vindeca de repede.