| Cucolea_Cristian_2000 a întrebat:

Bună TPU, am un papagal micul Alexander, am doua zile de când l-am luat și as vrea sa știu cum sa mă apropii de el și cum trebuie sa mă comport. Dacă aveți sau ați avut papagali va rog sa mă ajutați sa mă imprietenesc cu Alexandru

Răspuns Câştigător
| Kerre a răspuns:

Depinde acum de rasa acestuia dar in pricipiu incearca sa vorbesti cu el, sa nu faci miscari bruste in aproprierea lui, daca vrei sa-i dai drumul din cusca nu o face, asteapta macar 2 saptamani inainte de asta ca sa se acomodeze cu camera/cusca si cu tine/membrii familiei, dupa poti sa-i dai drumul intr-o camera nu in mai mult. Cand vrei sa-l bagi la loc nu o face, daca o sa-l bagi in cusca fara "voia" lui atunci o sa se teama de tine. Daca ii dai drumul prin camera nu fugi aiurea dupa el incercand sa-l prinzi ca asa te va considera un inamic, bafta.

4 răspunsuri:
| Selysium98 a răspuns:

Ironic sau nu, azi e Sfantu Alexandru laughing

| Cucolea_Cristian_2000 explică (pentru Kerre):

K am respectat doua dintre cerințe vorbesc cu el în fiecare zi și el îmi răspunde cu țipete ca na altceva nu știe sa zică, încerc sa nul speri și pare ca mă înțelege când îi spun strebuie exemplu sa se coboare când e cocoțat în cușcă însă as vrea sa știu cum sa-l scot fără sa mă considere inamic și cum sa-l pun înapoi la urma urmei nu-l pot lăsa în camera toată ziua. Dacă îmi poți da un sfat în aceasta privința ai funda de la mine, Mulțumesc.

| Kerre a răspuns (pentru Cucolea_Cristian_2000):

Pai nu poti sa-l tii in cusca toata viata pana la urma, asteapta vreo 2 saptamani aproximativ si dupa dai drumul doar printr-o camera, de preferat sa ii dai drumul in camera in care el s-a obisnuit adica a stat mai mult timp. Cand o sa ii fie foame, sete, somn etc o sa se duca inapoi in cusca singur.