Nu sunt eu mare expert dar am si eu 3 papagali nu specia ta dar in fine...Ar trebui sa il lasi sa se acomodeze cu casa, spatiul cu tine si persoanele din jurul sau. Oricum ca pasi pentru a incepe dresajul:In primul rand, va sfatuiesc sa aveti multa-multa rabdare cu pasarea. Dresajul se face treptat, pas cu pas si cu multa rabdare. Trebuie sa castigati increderea pasarii in timp ce o educati.
Nu loviti pasarea, nu o bruscati, insa fiti ferma. Daca tipati sau ridicati vocea la ea, e foarte posibil sa o stresati si sa o faceti sa devina agresiva.
Incepeti lectiile de educare intr-un mediu linistit, fara zgomote puternice sau agitatie. Intr-o camera inchisa, doar dvs. si pasarea. Apropiati-va incet de colivie si vorbiti-i pasarii pe un ton calm in timp ce-i aratati mana.
Daca s-a apropiat de mana fara sa va ciupeasca sau fara sa se agite, rasplatiti-o cu gustari pentru pasari (pe care le veti folosi exclusiv in timpul educarii). Mentineti o atmosfera relaxanta si amuzanta pe toata perioada lectiei de imblanzire si educare. Faceti pauza la fiecare 10 minute si apoi continuati pentru inca o perioada de alte 10 minute.
Nu obositi pasarea prea mult, in definitiv trebuie sa considere aceste lectii drept activitati amuzante. Nu o lasati sa va ciupeasca si vorbiti-i mereu pe un ton calm.
Bafta!
Te invat cum sa il inveti sa vorbeasca. Pentru inceput, repeta un cuvant simplu ( ex : un, ca, hei etc. ) El o sa invete, incet sa-l repete. Apoi, dupa ce il invata ( dar bine de tot ), incearca un cuvant mai greu ( ex : Vino, haide, stai etc. ) si asa o sa invete sa vorbeasca incet. Invatal cuvinte, apoi leaga si formeaza o propozitie scurta ( ex : Vino aici, stai cuminte etc. ) Si cand o sa invetze sa zica si el asa, poti trece la propoziti mai,, ne-simple " ( ex : Vino aici_____(cum il cheama pe el, nu mai musca (daca o sa muste ) etc ), o sa repete si el.
Te invat si cum sa-l imblanzesti : ia patrunjel, si da-il sa-l manance din mana ta. Incearca sa pui si mana pe el ( la inceput o sa dea din aripi ), dar o sa se-nvetze. Apoi, da-i si lui/ei drumul intr-un loc unde nu poate sa scape, dar sa zboare lin.
Bafta din nou!
Buna! Imi plac sfaturile tale dar nu stiu prea bine cum sa incep...Mi-ai spus sa vb cu el si sa ii arat mana dar e atat de sperios...Numai daca ma apropii de colivia lui zboara prin ea si se agata pe barele ei. Nu stiu ce sa fac. E foarte greu. Stiu ca il am de foarte mult timp dar as vrea sa il apropii putin mai mult. Ma gandeam sa il duc intr-o camera unde sa fim doar noi doi, sa vb cu el mai mult pe un ton calm si sa ii dau drumul dar nu stiu daca e o idee buna. Ar fi ok sa ii dau drumul sa zboare?
De cat timp il ai? Ar trebui sa astepti macar o luna sa ii dai drumul.Da, ar fi o idee foarte buna sa il duci intr-o camera sa fiti doar voi doi dar nu il mai muta de acoloTe pup.
AnghelusToma întreabă:
AnghelusToma întreabă: