| wpAbby a întrebat:

Aseară hamsterul meu a scăpat prin casa deoarece mai de mult mama i-a daramat cușcă din greseala și i s-a rupt o bara (are colivie), ce medotalitati pot folosi pentru al găsi? Va rog repedeee

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Nu te panica, lasă-l să se plimbe cât vrea, va ieși singur peste câteva ore (numai fii atent pe unde mergi, ca să nu-l calci)! Și cumpără-i neapărat o rotiță și o minge pentru plimbări, dacă încă nu are, pentru că este un animăluț foarte activ și să stea într-o cușcă pitică zi și noapte fără prea multe activități e un chin pentru el. Și lasă-l să se plimbe și fără minge prin casă, preferabil în camere fără zone inaccesibile, unde să nu-l poți vedea! Va fi fericit să alerge în voie și să exploreze (cușca o poți lăsa deschisă pe jos, cu o scară improvizată atașată, ca să intre singur în ea, când îi e foame). Numai, repet, ai grijă pe unde calci, ca să nu se sfârșească toată treaba în vreun accident nefericit!

69 răspunsuri:
| wpAbby explică (pentru NOname):

Te țin la curent! În kaufland-ul la care merg este "Animax", crezi ca are bila?

NOname
| NOname a răspuns (pentru wpAbby):

Nu știu, dar în mod normal ar trebui să aibă. Dacă nu, mai încearcă și în alte magazine și în piață!

Eu când am mai fost nu le am văzut, probabil ca erau în spate, ma duc mâine la 20:30 la kaufland

Bună din nou! I am cumpărat bila și l am pus în ea!

NOname

Și, îi place? Sau încă n-a prins gustul?
Să faci și poze, dacă poți.

Pentru început nu-l lăsa în bilă mai mult de 15 minute, să nu fie panicat că nu i se va da drumul. Iar din bilă pune-l direct în mediul lui familiar, cu căsuță și mâncare, să se simtă în siguranță!

II place, se plimba de colo colo, il mai las 5 min. si dupa am sa l bag inapoi in cusca.Trimit imediat poze!

NOname

happy Mă bucur.

Mâine îl poți lăsa puțin mai mult, iar cam într-o săptămână îl poți lăsa până obosește, adică până stă pe loc. Va mânca după treaba asta cu poftă și va dormi foarte bine.

L am bagat in cusca! De obicei el se trezeste de dimineata, sta jumatate de ora treaz (rozand cusca). Maine de dimineata am sa l mai bag, sa nu mai roada big grin

NOname

Drăguț! Na, plimbare plăcută și o seară frumoasă...amândurora! happy

Mulțumesc, la fel! Dacă mai ai și alte sfaturi le aștept!

NOname

Dacă le respecți pe cele, pe care ți le-am dat deja, e suficient.
Poți să-mi mai scrii, când ai întrebări.

Bună! Nu mai am nevoie de sfaturi laughing Voiam sa te întreb ceva, sa iti povestesc, când mi am luat hamsterul scria acolo hamster siberian iar acum, când m-am dus sa ma uit scriza hamster pitic siberian, este o diferenta intre ei?(Un prieten m-a rugat sa te întreb asta)

NOname

Dacă te referi la hamsterul din poza, pe care ai postat-o, nu e "Pitic Siberian" sau "Siberian" (e cam tot aia, un fel de prescurate), ci "Sirian".

Eu una, am în grijă dragalașenii din ambele rase, așa că m-am documentat despre fiecare, ca să le pot oferi condiții optime.

Ok,mersi,voiam sa îmi mai cumpăr unul, dar aștept este, nu se poate.mersi frumos

Bună! I-am cumpărat rotita mai mare ca cea de atunci și se da pe ea!

NOname

E foarte bine că se dă, mă bucur.

Chiar dacă ocupa c-am mult spațiu, este ok.Pe viitor am sa ii iau una mai mare. când se da face zgomot dar eu îl țin în balcon și nu se aude.este destul de ok, voiam sa ii schimb căsuța, ca și ea ocupa ceva spațiu, și sa ii iau gen un cubuleț, este ok? ma gândeam ca el este obișnuit în ea, și dacă i-o schimb cred ca o sa fie agitat pe moment, nu?

NOname

Dacă ai posibilitate, ia mai bine o cușcă mai mare, sau una care să se atașeze de cea existentă, sau o cutie imensă de plastic (se găsesc prin magazine gen Metro), astfel va avea mai mult loc de mișcare și dimensiunea accesoriilor nu va reprezenta o problemă.

Da,dar asta ar veni sa ii iau aproape toate lucrurile cu ventuze? sau pot pune eu ventuze pe toate accesoriile?

Și eu îl observ,sarac, se chinuie sa se miște prin cușcă aia, oricum, o sa încerc sa ii fac rost săptămânile astea de o cutie de plastic, sti cumva dacă găsesc pe Youtube un video clar unde vad ca am ce trebuie sa faci?

NOname

N-am căutat, dar încearcă! Eu mi-am luat cutiile (vreo 7) din Metro, iar accesoriile pentru ele iau statice sau le prind de o bucată de gratii (se găsesc separat), pe care o lipesc cu scotch de peretele cutiei. Mă rog, le-am construit alor mele (3 surori care încă se împacă între ele, cu mici scăpări ocazionale) și o vilă cu 8 niveluri, balcoane, rotițe, labirinturi, unde își fac de cap, dar asta e o altă poveste. big grin

Caută pe Youtube sugestii, trebuie să fie și printre ele ceva interesant.

Sa ma gândesc, stai la vila, nu?

Bună ideea cu scotch-ul! Am sa o încerc, sper cat de curând(am zis asta deoarece i am zis mamei mele și mi-a zis ca sa iau un 10 la mate laughing și profesorul meu e cel mai bun din scoala, deci nu te astepta sa ii fac prea curând cușcă laughing )

NOname

Aoleu, fuga la învățat atunci! big grin

laughing

Am cautat niște video-uri și am o idee de cușcă (dacă vrei poți cauta VanillaHamHam-cage tour)Cu rotita vreau sa fac același lucru cum a făcut ea, dar, merita nisipul? Sa te uiți la videoclip ca sa vezi despre ce vorbesc

NOname

Http://youtu.be/XU03Tp8KcMs Asta?

Arată super și pentru hamster e foarte fun, dar cred că va trebui să aduci multe note de zece pentru așa ceva. :))

Da,asta laughing și nu, nu trebuie multi de zece laughing)) dacă iau măcar unu e mandra mama de mine

Dar nisipul merita? Cu ce îl ajuta?