| wpAbby a întrebat:

Aseară hamsterul meu a scăpat prin casa deoarece mai de mult mama i-a daramat cușcă din greseala și i s-a rupt o bara (are colivie), ce medotalitati pot folosi pentru al găsi? Va rog repedeee

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Nu te panica, lasă-l să se plimbe cât vrea, va ieși singur peste câteva ore (numai fii atent pe unde mergi, ca să nu-l calci)! Și cumpără-i neapărat o rotiță și o minge pentru plimbări, dacă încă nu are, pentru că este un animăluț foarte activ și să stea într-o cușcă pitică zi și noapte fără prea multe activități e un chin pentru el. Și lasă-l să se plimbe și fără minge prin casă, preferabil în camere fără zone inaccesibile, unde să nu-l poți vedea! Va fi fericit să alerge în voie și să exploreze (cușca o poți lăsa deschisă pe jos, cu o scară improvizată atașată, ca să intre singur în ea, când îi e foame). Numai, repet, ai grijă pe unde calci, ca să nu se sfârșească toată treaba în vreun accident nefericit!

69 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns (pentru wpAbby):

Poți folosi nisipul obișnuit, dar preferabil cât mai fin și uscat (pune-ți o galeată cu nisip în balcon, să ai mereu rezervă). Hamsterelor le place să sape în nisip, să se tăvălească în el, să-și curețe blănița, iar Sirienilor să și facă pișu (Sirienii mei acolo își fac toaleta mereu și când apare mirosul, îi știu sigur sursa și o elimin ușor, schimbând nisipul).

| wpAbby explică (pentru NOname):

Am sa vad dacă ii iau, vorbesc eu, dar dacă nu iau 10 la mate

Voiam sa te mai întreb ceva, dacă, de exemplu, ii pun o cutie în cușcă și vreau sa o pictez, pot folosi acuarele sau trebuie ceva mai sofisticat?laughing)

NOname

E mai bine fără vopsea, că e puțin probabil să găsești vreuna complet non-toxică.

Bună! M am întors cu o veste buna pentru mine și pentru hamster laughing Nu, nu am luat 10 la test dar am luat 9 la teza, astăzi ii fac cușcă din plastic când ma întorc de la scoala.

NOname

Na, fain, vă felicit! big grin

Da' cum adică "îi faci"? Te referi la cutia aia imensă? Ai achiziționat-o? Să pui după niște pozi, să pricep și eu.

Am greșit eu la exprimare, da, la ea ma refer, dar...I am zis mamei sa ii ia cușcă mare ca dacă ii ia mica nu facem nimic și i-a luat mica...e lunga dar înălțimea e prea mica, nici roata nu ii incape, ca zicea ea ca vai nu poate sa respire hamsterul dacă e prea mare

Https://imgur.com/a/mXMVs asta e, spune mi daca e buna

NOname

Nu prea-mi dau seama așa. Masoar-o, cât are lungime, lățime și înălțime, toate din interior! Și pune și hamsterul în ea, vezi dacă reușește să iasă din ea, dacă îi place sau nu, pune-i și o căsuță pe mijloc, nisip, mâncare, apă, roată, lasă-l să se acomodeze vreo săptămână și după o să vezi, dacă e nevoie de una mai mare (oricum, pentru hamsteri "prea mare" nu există, mereu e loc de mai mult big grin ).