In primul rand, mergi cu el vet, un consult e in jur de 50lei, dar daca ii zici ca l-ai gasit pe strada poate iti face o reducere.
Site-uri unde poti pune anuntul:
www.animale.ro
www.cutu-cutu.ro
,pe facebook gasesti adoptiicaini.ro unde este mai activ, am vazut ca pe site-ul ultimul anuntul e din februarie parca. Poti incerca si pe mercador, tocmai, public 24 etc. Ai mai putea trimite mail-uri asociatilor precum robi sau gia sau pe facebook ii mai gasesti.
ALIMENTATIE:
-doar hrana superpremium(acana,orijen, belcando), daca nu ai buget mare poti cumpara BOSCH, o hrana premium, dar buna. PEDIGREE este cea mai proasta hrana pentru caini.
-e bine macar pana pe la 6 luni sa ii dai hrana superpremium, sa aiba un start bun, apoi poti sa treci pe BOSCH, chow-chow(hrana premium)
-pentru o crestere frumoasa e bine sa combini boabele pentru caini cu mancare gatita
-mancarea gatita poate fi: orez/arpacas(fiert) cu legume (morcov, radacini de telina, patrunjel, pastarnac, sfecla rosie, ardei capia, ardei gras etc) si carne pui(nu exces)/vita(cea mai buna)/curcan/cal, organe (vita cele mai bune) sau gaturi de pui; supa cu legume si carne/organe/gaturi de pui.
-schema de mese recomandate in functie de luni:
pui caine 2-3 luni = 4-5 mese pe zi
pui caine 4-5 luni = 3-4 mese pe zi
pui caine 5-6 luni = 3 mese pe zi
pui peste 6 luni = 3 mese pe zi
adulti = 2 – 1 mese pe zi,
-cum ai putea combina boabele cu mancarea gatita: de ex la 2 luni un catel primeste cam 4 mese poti la 2 mese sa primeasca mancare gatita iar la celelalte 2 boabe sau 3 mese mancare gatita si 1 boabe sau invers,asta doar tu hotarasti(sa nu-i pui in mancarea gatita boabe,separat fiecare)
Pai cum sa-i faci un culcus. Intr-o cutie ii pui o paturica, pres, cearceaf, prosop ce ai tu pe acolo si am putea sa-i pui si o jucarie de plus ca sa creada ca e mama lui cu el, astfel se va simtii mai in siguranta.
Ma bucur ca faci asta!
Buna! ai putea sa ii dai lapte cald sau rece dar cu biberonul.Eu as crede ca trebuie sa il duci la un consul..imi pare rau dar nu stiu cat costa!
O cutie cu o carpa subtire o curea, mancare de caini de la hipermarket nu oase si apa murdara cum fac multi prosti si daca nu ai multi bani nu il duci la veterinar macar faci un gest bun ca il ti la tine pana dai de cineva care il vrea.
Bravo tie pentru ce ai facut... copii aia ar trebui si ei batuti cu pietre sa vad cum e.
ar fi bine sa il duci la un veterinar dar s ar putea sa coste consultatia cam 100ron daca ii da si tratament
Salut!
Niste site-uri pentru a pune anuntul cu cainele ar fi:
1-www.tocmai.ro
2-www.mercador.ro
3-www.piataaz.ro
Cumpara ceva de la un magazin: mancare pentru caini. Pedigree sau ceva.
Nu conteaza unde il culci(Daca stai la bloc)
Daca stai la casa...Il poti lasa pe afara numai sa nu aiba locuri pe unde poate iesii sau sa fie alt caine pe acolo.
Ar fi indicat sa il duci la un consult veterinar ca sa stii daca are boli sau ceva.
Pretul nu il stiu. Dar... nu cred ca costa mai mult de 50RON
Pai,ar fi necesar sa nu il abandonezi pe bietul catelusi! Sa ii dai lapte caldut, iar apa inca nu mai ales daca e pui.Si in locul dau nu las da spre adoptie pe net, mai ales ca unii te pot pacalii facandui rau.
Sfat:Ar fi indicat sa il pastrezi tu pana e mai mare si poate sa isi poarte singur de grija!