| Daniela6660 a întrebat:

dau funda!
Am un bichon de aproape doua luni si am 2 probleme cu el, si am nevoie de sfaturi daca stiti

1: isi face nevoile unde vrea el. El are un loc amenajat in baie unde are niste ziare. Ideea e ca noaptea el doarme cu mine (asa l-am obisnuit si nu am deranjeaza) si ma trezeste ca sa il dau jos din pat sa isi faca nevoile in baie. Nu nimereste mereu ziarul dar e ok, deci noaptea face unde trebuie
Problema grava e ca ziua face unde vrea el, l-am certat, l-am si batut (stiu ca nu e ok dar voiam sa vad daca asa se invata) si apoi il inchideam in baie cam 10 minute timp in care plangea.
Ma gandeam sa ii cumpar spray din acela pentru nevoi dar o sa arunc alti bani pentru ca nu are cum sa il simta fix din camera mea unde sta.
Precizez ca nu pot sa il scot afara inca pana nu termina seria de vaccine (asa a zis veterinarul)

Problema 2 e ca musca, dar musca mereu, e destul de agresiv si nu sta sa il mangai..roade tot ce prinde, sosete, haine, absolut toot

Multumesc mult anticipat! Chiar am nevoie de ajutor deci orice sfat e bine-voit

3 răspunsuri:
| Ciprian_Lacan_2002 a răspuns:

Pana la un an o sa faca asta. Dupa un an nu o sa mai muste, nu o sa mai fie adresiv si nu o sa mai roada nimic. Despre nevoile lui: deocamdata este mic si nu stie unde trebuie sa faca si nuci nu poate sa se tina prea mult timp. Dar dupa un an nu o sa mai ai probleme. Aceste probleme le-am avut si eu cu bichonul meu. Pana atunci ca sa nu mai roada papuci etc tine-le departe de el?

| Daniela6660 explică (pentru Ciprian_Lacan_2002):

Adica nu pot face absolut nimic sa il invat sa isi faca nevoile pe acel ziar? Trebuie pur si simplu sa astept un an?

| Ciprian_Lacan_2002 a răspuns (pentru Daniela6660):

Cam da. Dar no daca vrei mai poti incerca dar nu prea cred