| Madalina68 a întrebat:

Buna TPU..de curand (o sapt si putin) mi-am cumparat o catelusa care luna aceasta pe 20 a facut 2 luni.este de rasa caniche.am o problema cu ea.am incercat sa o scot afara cand vrea sa isi faca nevoile,dupa ce se trezeste,sa o pun la cutia ei cu nisip sa faca, dar degeaba.cand nu sunt eu atenta face unde nimereste (in pat, pe parchet).

ea face pipi des si foarte mult zic eu pentru o catelusa asa de mica.nu stiu asa multe despre catei si de aceea as vrea sa rog sa imi spuna cineva daca catelusa mea are o problema cu urinatul.

si inca ceva. imi poate da cineva sfaturi de dresaj pentru a o invata sa isi ceara voie afara sau sa faca la nisip?

funda :*

Răspuns Câştigător
| RedNose a răspuns:

In primul rand,cainele nu e pisica sa faca la nisip,foloseste pad-uri, gasesti si in supermarket.
In al doilea rand, trebuie sa ai rabdare, deocamdata e mica si nu poate sa se tine, o sa mai scape pana la 6-7luni. A mea are 5 luni si mai scapa uneori si afara(stau la curte), daca stie ca e usa deschisa merge direct afara, daca o vede inchisa face unde apuca.
Inca o chestie foarte importanta, pana la 3 luni+ 7-10 zile pentru a se imuniza nu are voie sa iasa afara fiindca se poate imbolnavi.
Dupa ce a mancat sau a baut mai multa apa la 5-10 minute du-o la locul unde trebuie sa faca si stai pana face ceva,cand a facut este recompensata cu alimente(bucatele mici de piept de pui/carne de vita, biscuitei de catei, cascaval etc.) si mangaieri, alintari pentru a invata da daca face trebuie este rasplatita si va vrea sa fie asa de fiecare data, dar cum am zis ai rabdare cu ea.
Cu urinatul des nu are nici o problema asa sunt cand sunt mici.
Sa-ti traiasca!

| RedNose a răspuns (pentru RedNose):

Reformulez raspunsul fiindca am facut niste greseli din neatentie.
"In primul rand, cainele nu e pisica sa faca la nisip, foloseste pad-uri, gasesti si in supermarket.
In al doilea rand, trebuie sa ai rabdare, deocamdata e mica si nu poate sa se tine, o sa mai scape pana la 6-7luni. A mea are 5 luni si mai scapa uneori si in casa(stau la curte), daca stie ca e usa deschisa merge direct afara, daca o vede inchisa face unde apuca.
Inca o chestie foarte importanta, pana nu incheie schema de vaccinare(cam la 3 luni+ 7-10 zile pentru a se imuniza cu ultimul vaccin) nu are voie sa iasa afara fiindca se poate imbolnavi.
Dupa ce a mancat sau a baut mai multa apa la 5-10 minute du-o la locul unde trebuie sa faca si stai pana face ceva, cand a facut este recompensata cu alimente(bucatele mici de piept de pui/carne de vita, biscuitei de catei, cascaval etc.) si mangaieri, alintari pentru a invata ca daca face unde trebuie este rasplatita si va vrea sa fie asa de fiecare data, dar cum am zis ai rabdare cu ea.
Pentru a stii cand sa o duci afara i-ai putea face mese la ore fixe sau incerci sa fie cat mai aproape, iar la 2 luni trebuie sa primeasca in jur de 4-5 mese pe zi. Dupa joaca bea foarte multa apa, asa ca dupa ce v-ati jucat ai putea sa-i dai apa sa bea, la 5 minute repede la pad cu pitica, nu lasi apa la discretie ii dai din cand in cand(iti dai tu seama) ca sa stii cand sa o duci sa-si faca nevoile. Daca vreo saptamana te ti de asta trebuie sa invete unde este locul si nu o sa-ti mai dea asa des de muncalaughing
Cu urinatul des nu are nici o problema asa sunt cand sunt mici."

4 răspunsuri:
| animatica a răspuns:

Nu stiu ce sa zic...Nu vreau sa zic ceva si sa fie mai rau pentru catelusa, dar iti sugerez ca pentru mai multe detalii sa o duci la un medic veterinar

| Mimcik a răspuns:

Buna! Asta nu e o problema am si eu a astfel de catelusa, dar deja are 6 ani! Daca crezi ca urinatul e o problema sa stii ca nu e! Toti cainii sunt asa! Dar daca nu face la nisip inseamna ca nu e destul de curat sau nu stie inca cun sau unde sa se duca!
Sfaturi de dresaj:
1)Incearca sa vezi daca merge cu tonul vocii sau cu cuvintele!(Ex:daca strigi tare numele, se va speria),(sau daca ii spui calm orice cuvant si tot se va calma)! Fiecare caine are cuvantul lui(al cainelui meu e sadisi(e un cuvant in limba rusa care inseamna "stai"! Se spune ca cainii inteleg limba rusa(asa cum caii germana)
2)Las-o timp de 6 ore afara! Dar nu o lasa fara supraveghere! Si incearca sa vezi unde isi face nevoile(de exemplu pe pamant!)Atunci in nisip pune o bucatica de pamant si el/ea va simti mirosul si va crede ca acolo trebuie sa-si faca nevoile
FUNDA happy

| deea208 a răspuns:

Pai eu asa am procedat cu catelusa mea( bichon bolognez) : unde facea pipi o bagam un pic cu nasul si o certam ii ziceam k nu-i voie sa faca acolo si ii aratam ca in baie trebuie sa faca...si i-am cumparat o paturica absorbanta pentru catei, am pus-o in baie si de atunci numa acolo face(important este sa o certi si dupa aia sa nu o mai bagi in seama vreo 15 min, si sa o certi de fiecare data cand face altundeva)