In primul rand,cainele nu e pisica sa faca la nisip,foloseste pad-uri, gasesti si in supermarket.
In al doilea rand, trebuie sa ai rabdare, deocamdata e mica si nu poate sa se tine, o sa mai scape pana la 6-7luni. A mea are 5 luni si mai scapa uneori si afara(stau la curte), daca stie ca e usa deschisa merge direct afara, daca o vede inchisa face unde apuca.
Inca o chestie foarte importanta, pana la 3 luni+ 7-10 zile pentru a se imuniza nu are voie sa iasa afara fiindca se poate imbolnavi.
Dupa ce a mancat sau a baut mai multa apa la 5-10 minute du-o la locul unde trebuie sa faca si stai pana face ceva,cand a facut este recompensata cu alimente(bucatele mici de piept de pui/carne de vita, biscuitei de catei, cascaval etc.) si mangaieri, alintari pentru a invata da daca face trebuie este rasplatita si va vrea sa fie asa de fiecare data, dar cum am zis ai rabdare cu ea.
Cu urinatul des nu are nici o problema asa sunt cand sunt mici.
Sa-ti traiasca!
Nu stiu ce sa zic...Nu vreau sa zic ceva si sa fie mai rau pentru catelusa, dar iti sugerez ca pentru mai multe detalii sa o duci la un medic veterinar
Pai eu asa am procedat cu catelusa mea( bichon bolognez) : unde facea pipi o bagam un pic cu nasul si o certam ii ziceam k nu-i voie sa faca acolo si ii aratam ca in baie trebuie sa faca...si i-am cumparat o paturica absorbanta pentru catei, am pus-o in baie si de atunci numa acolo face(important este sa o certi si dupa aia sa nu o mai bagi in seama vreo 15 min, si sa o certi de fiecare data cand face altundeva)
Buna! Asta nu e o problema am si eu a astfel de catelusa, dar deja are 6 ani! Daca crezi ca urinatul e o problema sa stii ca nu e! Toti cainii sunt asa! Dar daca nu face la nisip inseamna ca nu e destul de curat sau nu stie inca cun sau unde sa se duca!
Sfaturi de dresaj:
1)Incearca sa vezi daca merge cu tonul vocii sau cu cuvintele!(Ex:daca strigi tare numele, se va speria),(sau daca ii spui calm orice cuvant si tot se va calma)! Fiecare caine are cuvantul lui(al cainelui meu e sadisi(e un cuvant in limba rusa care inseamna "stai"! Se spune ca cainii inteleg limba rusa(asa cum caii germana)
2)Las-o timp de 6 ore afara! Dar nu o lasa fara supraveghere! Si incearca sa vezi unde isi face nevoile(de exemplu pe pamant!)Atunci in nisip pune o bucatica de pamant si el/ea va simti mirosul si va crede ca acolo trebuie sa-si faca nevoile
FUNDA
Reformulez raspunsul fiindca am facut niste greseli din neatentie.
"In primul rand, cainele nu e pisica sa faca la nisip, foloseste pad-uri, gasesti si in supermarket.
In al doilea rand, trebuie sa ai rabdare, deocamdata e mica si nu poate sa se tine, o sa mai scape pana la 6-7luni. A mea are 5 luni si mai scapa uneori si in casa(stau la curte), daca stie ca e usa deschisa merge direct afara, daca o vede inchisa face unde apuca.
Inca o chestie foarte importanta, pana nu incheie schema de vaccinare(cam la 3 luni+ 7-10 zile pentru a se imuniza cu ultimul vaccin) nu are voie sa iasa afara fiindca se poate imbolnavi.
Dupa ce a mancat sau a baut mai multa apa la 5-10 minute du-o la locul unde trebuie sa faca si stai pana face ceva, cand a facut este recompensata cu alimente(bucatele mici de piept de pui/carne de vita, biscuitei de catei, cascaval etc.) si mangaieri, alintari pentru a invata ca daca face unde trebuie este rasplatita si va vrea sa fie asa de fiecare data, dar cum am zis ai rabdare cu ea.
Pentru a stii cand sa o duci afara i-ai putea face mese la ore fixe sau incerci sa fie cat mai aproape, iar la 2 luni trebuie sa primeasca in jur de 4-5 mese pe zi. Dupa joaca bea foarte multa apa, asa ca dupa ce v-ati jucat ai putea sa-i dai apa sa bea, la 5 minute repede la pad cu pitica, nu lasi apa la discretie ii dai din cand in cand(iti dai tu seama) ca sa stii cand sa o duci sa-si faca nevoile. Daca vreo saptamana te ti de asta trebuie sa invete unde este locul si nu o sa-ti mai dea asa des de munca
Cu urinatul des nu are nici o problema asa sunt cand sunt mici."