Inca nu am inceput sa-i dresez, ma gandeam sa ma apuc pe la 30 de ani de meseria asta.
Inca de mici, nu este neaparat o varsta minima. Nu poti sa zici ca strica daca incepi sa il dresezi cu cateva zile inainte sau dupa o anumita data.
Conteaza tipul si cum il dresezi. Pentru ca este structurat pe etape.
Deci... da-i bataie.
Am adoptat un boschetar cred ca avea cam 4-5 luni. L-am dresat prin recompensare sa vina la mine, sa intre la cusca si sa sada. Nu vreau sa fac armata cu el, e suficient.
Am o cățelușă amstaff, e moartă să mă muște, are aproape 2 luni.
De mica ii dresez cu iubire, imi place sa-i vad veseli si intrecuti, i-am dresat sa stie sezi, nu-i voie dar unu mi-e tare intrecut si nu asculta.
Primul catel pe care l-am adoptat avea deja varsta de 1 an si ceva, de atunci a inceput si dresajul in cateva chestii nu foarte mult. Este una dintre rase foarte destepte si in momentul de fata face lucruri pe care niciodata nu i le-am aratat. Acum are varsta de 8 ani si ceva, este vorba de un Border Collie.
Al doilea caine adoptat la varsta de 1 luna si jumatate, de cum a venit am inceput sa il dresez, cu statul in fund repetand, apoi sa dea labuta la recopensa si nu numai, sa ceara afara, iar pe la 5 luni l-am invatat cum sa deschida usa. El fiind de talie mare la varsta respectiva ajungea cat de cat la clanta. Acum la 9 luni se ridica singur si o deschida cu usurinta. In acest timp il invat si alte trucuri, este inca "mic" intr-un corp mare. Este un ciobanesc grecesc, 9 lunite si 4 de kg in momentul de fata. Invata rapid desi uneori este si incapatanat, are numai joaca in cap .
anonim_4396 întreabă: