Întrebare recomandată | Miranda27 a întrebat:

TPU! In curând vine ziua mea de nastere, iar parintii mei au considerat ca sunt destul de responsabila sa pot îngriji un câine. Dupa ce m-am informat despre mai multe rase, am decis sa îmi cumpăr un catelus shi tzu. Ziua mea este in aprilie, dar încă nu am hotărât de unde sa îmi cumpăr catelul. Am inteles ca nu e prea ok sa il cumperi din piata sau de la crescători fără acte, caci s-ar putea ca puiul sa nu fie bine- îngrijit sau bolnav. Am căutat pe internet site-uri cu mai multe canise de shi tzu, dar ori nu am prea gasit, ori pe cele pe care le-am gasit erau vechi si nu mi-au dat destule informatii. Rugămintea mea este sa îmi scrieri despre câteva canise bune din Romania, care au actele in regula, cateii sunt bine crescuti si au pasaport- carnet de sanatate- microcip implantat + transportul pana in orasul meu, inclus in pret sau sa îmi dati vreun link bun. Pentru cine are timp, si detine un catelus shi tzu de la vreo canisa, sa îmi scrieri va rog cum ati procedat- adica, in cate zile vi s-a adus catelul de la data in care ati apelat firma, cum si unde v-ati întâlnit când vi s-a dat câinele, cine vi l-a adus, etc. Multumesc anticipat! happy

10 răspunsuri:
| geooana a răspuns:

Am gasit eu un site:http://www.publi24.ro/......6157.html! Sper sa te ajute!

| rocket1204 a răspuns:

De ce nu adopti unul sa salvezi un suflet?

| untu a răspuns (pentru geooana):

Publi24-EROARE 404-aceasta pagina nu mai exista!

| Dariutzzzza a răspuns:

Pai poti sa cauti ceva site. big grin happy tongue
Spor la cumparat catel

| MskDesign a răspuns:

Eu in locul tau, nu as fi egoist si m-as duce la un centru de adoptie a cainilor.Sunt foarte sigur ca vei gasi si acolo ceva care intr-adevar sa iti placa si astfel le vei da dovada parintilor tai ca esti responsabila.

| Miranda27 explică (pentru MskDesign):

Nu cred ca sunt asa de "egoista" din moment ce am adoptat deja doi caini direct de pe strada - unul era plin de rani si raie si era abandonat cam la doua luni, iar celalalt este un husky metis, pe care l-am salvat de la o familie care isi batea joc de el (nu-i dadeau vaccinuri, nici mancare) si am mai salvat o pisicuta pe care a aruncat-o cineva direct in curtea noastra. Acum animalele mele au vaccinurile la zi, microcip implantat sub piele si le-am sterilizat, sunt bine hranite si ingrijite. Cainele negru- Rex -are deja cinci ani, cea husky metis, Bella are doi ani iar pisica are 3 ani. Problema e ca pisica o tinem afara si o impartim, ca sa zic asa, cu vecinul nostru (ambii o ingrijim si ii dam de mancare), catelusa o tinem la o casa de vacanta, dar o vizitam zilnic, ca e aproape, iar pe Rex il tinem tot afara, pentru ca este caine de paza la firma tatalui meu. Desi imi iubesc animalele la fel de mult, am nevoie de un animal mai apropiat, pe care sa il tin in casa, langa mine, iar pisica, fiind mai independenta si impartind-o cu vecinul, nu o simt asa de apropiata, cu Bella din nou e greu sa "ma inteleg" pentru ca nu putem sa o luam de la casuta de vacanta, locul ala e casa ei, iar Rex, desi firma e langa casa noastra, nu am timp mereu sa ma joc cu el, de obicei se mai joaca angajatii cu el. De asta am hotarat ca, desi avem atatea animale, am si eu dreptul sa ingrijesc singura un catelus, si daca tot este ziua mea peste doua sapamani, ai mei m-au lasat sa imi aleg o rasa mica pe care sa o tinem in casa.Dar inca se pare ca nu am gasit -e mai greu daca nu ai pe cineva care sa iti dea sfaturi, mai ales daca nici parintii mei nu ma prea ajuta (ei nu stiu mare lucru despre canise si caini, de la ei am doar acordul)

| MskDesign a răspuns (pentru Miranda27):

Bravo!
Nu aveam de unde sa stiu.

| lBroken69 a răspuns:

Părearea mea este că sunt alte rase mai frumoase.

| Zuupass a răspuns:

Iti sugerez sa adopti unul

| Kyılε a răspuns:

Nu prea gasesti caini si tzu in Romania.