Cu siguranță se va adapta treptat la noul mediu. Pentru a o învăța să își facă nevoile afară, e important să o scoți des și să o lauzi când face afara. Pentru igienă, curăță regulat locurile unde face nevoile și oferă-i acces la apă proaspătă. Cu puțină răbdare și antrenament, va învăța să se comporte frumos și în casă. Pentru a încuraja cățelușa să facă caca într-un loc specific în casă, poți folosi tampoane de antrenament sau tăvi de toaletă pentru câini. Plasează-le într-un loc accesibil și lăudă cățelușa când le folosește corect. Cu puțină îndrumare și răbdare, se va obișnui cu noul obicei.
Pe langa obisnuirea catelusei cu traiul in noua locatie, ai grija sa ai si acordul vecinilor!
Cand duci cainele la plimbare, sa fii dotat pentru adunarea excrementelor lasate (lopatica, punga cu nailon), precum si cu lesa si botnita (fiind considerat de talie mare si agrsiva in anumite situatii).
Da,se va adapta,mai ales ca este obisnuita sa faca in aer liber.
Trebuie scoasa de trei ori pe zi pentru inceput,apoi minim de doua ori.
Cu timpul te va atenționa la usa si vei intelege ca este momentul de toaleta sau ca are chef de o plimbarica,ca unii mai fentează așa.
Sunt niste presulete speciale, pentru catei.
Cumperi cateva si le pui undeva pe balcon sau la usa de la intrare,ori simultan in diverse locuri in casa,dar nu cred sa le folosească, caci isi va face nevoile cand o scoti la plimbare.
Eventual,cum a facut, cum te întorci acasă, ca sa inteleaga regula.
Bineînțeles ca o lauzi tare, ca a facut afara, va intelege.
Sa nu uiti sa ai pungute dupa tine. Eu folosesc din acelea de senvisuri si sunt ok.
Daca nu stii cum sa folosesti puguta cand strangi, gasesti tutoriale pe net.
Multa bafta,
Pe langa ce ti-au spus ceilati mai sus, completez si eu...
Ai obtinut semnaturi de acceptare de la toti vecinii?
Asta este o problema reala care s-ar putea sa nu te lase sa duci cainele la bloc.
In orice caz, un caine invatat liber la curte nu va mai fi acelasi caine tinut inchis intr-o casa, unde e nu are voie sa latre, unde poate rupe usa sau parchetul, covoarele samd.
Esti capabil sa te scoli zilnic la 5 dimineata, ca sa-l scoti afara, sa-si faca nevoile? Si asta se intampla de 3 roi pe zi, indiferent ca ploua, ninge sau este gerul bobotezei.
Sasukesmecherul întreabă: