Salut!
1) 8kg e cam mult pentru varsta lui. Am si eu un beagle are 1 an si 7 luni si are 10, 7 kg si o inaltime de 38 cm.Iti propun sa mai faci activitati cu el sa mai slabeasca un pic.
2)Dupa cate kilograme are, va fi un beagle mai maricel.
Intr-adevar cred ca a luat in greutate din cauza ca nu am mai iesit cu el in parc pentru. ca a avut un accident. pana acuma ieseam 3 ore si dadeam ture de parc si se mentinea la 6-7 kg. merci!
Nu exista beagle de doua feluri. In standard scrie clar:
-inaltimea minima: 33cm, maxima: 40-41cm
-greutatea:masculi 10-11kg,femele: 9-10kg.
E cam grasut,greutatea trebuie sa fie in raport cu inaltimea,un caine gras nu e fericit,iar mai tarziu va avea probleme de sanatate, daca este gras ii solicita articulatiile, iar la batranete poate sa faca artrita.
Incepe cu el alergari usoare pentru inceput, plibari de 2-3km,apoi alergari in panta,alergari alerte pe diferite distante si joaca mult,cu tine cu cainii din parc si mese la ore fixe. Beagle-ul e foarte sensibil in privinta greutatii. Deci am vazut foarte multi beagle-li tinuti la bloc si erau obezi, unul singur era frumos foc, era mic, tot pe la 4-6luni era si un fizic excelent.
uite un beagle, din punctul meu de vedere, proportional http://routelange.files.wordpress.com/2010/02/beagle_600.jpg
p.s. amstaffita mea la 3 luni fix avea 9kg si greutatea ideala este de 25-40kg