| AlexAL275 a întrebat:

Taică-meu a găsit un cane corso și a hotărât să-l păstreze, deoarece era foarte slăbănog și neîngrijit. Problema este faptul că acest câine se repede pe găini, vaci și viței să-i mănânce. Ce ar putea face dacă nu l-a dresat de mic? El a încercat să-l lege lângă aceste animale pentru a se acomoda cu ele, dar degeaba. El nici nu știe sigur dacă e cane corso în întregime, a observat că aleargă foarte repede. I-a mai dat și vitamine pentru a-l îngrașă + deparazitări, dar degeaba. Ce ar putea face?

7 răspunsuri:
| 4ndr33y a răspuns:

Nu ne-ai spus varsta, dar daca se da la vaci inseamna ca e batran iar cainii batrani nu se pot dresa. Cane Corso este caracterizat ca o rasa foarte agresiva. Aveti grija cum va purati cu el

| Bizon95 a răspuns:

Ce inseamna "cane"?
presupun ca inseamna caine, insa odata ai gresit, de doua ori ai facut-o cu intentie, iar in engleza cane inseamna... nuia big grin

insa in orice caz, ar trebui mers la veterinar, si insistat la toate intrebarile, inclusiv dresaj, insa si faptul ca unele rase sunt periculoase (agresive) daca nu sunt rasa pura, nu stiu despre corso (ci doar despre pit-bull, rot-wailer, etc.), dar veterinarul stie... SIGUR!

| AlexAL275 explică (pentru Bizon95):

În primul rând am scris bine, nu am făcut nicio greșeală, cane corso e și așa rămâne.
În al doilea rând se scrie rottweiler, așa că nu te mai da deștept.
În concluzie nu prea știi prea multe despre câine, nu zic ca nu știi nimic, doar că nu prea multe.
Am făcut un text argumentativ cât de cât rolling on the floor)

| Bizon95 a răspuns (pentru AlexAL275):

DUDE, in romana NU exista cane... SFARSITUL POVESTII
da, exista in italiana, dar aici pe site-ul asta vorbim romana
iar daca cineva confunda, cum spuneam in engleza cane inseamna nuia sau bat

deci, daca tie TOTUSI ti se pare ca "cane" e corect, atunci nici nu mai avem ce discuta, tu traiesti in lumea ta, in care vorbesti romana de la distanta si nu accepti sa fii corectat

in romana se spune: CAINE... PUNCT
https://dexonline.ro/definitie/c%C3%A2ine

iar eu nu numai ca am scris rottweiler gresit de doua ori, daaaaaar, spre deosebire de tine, imi recunosc greseala, habar nu aveam cum se scrie un cuvant imbecil DIN JERMANA asa ca am folosit un auto-corector care a dat kix (sau din ce limba germanica vine, si este o chestie specifica a unei rase, deci cuvantul e mult mai rar folosit decat unul uzual cum e caine, asa ca de aia nu mai ploua ca nu stiu sa il scriu corect tongue)

deeeeeci, felicitocurili meli personale, am demonstrat ca vezi paiul din ochiul altuia si nu barna din ochiul tau (zicatoare romaneasca, CAUTA PE GOOGLE) tongue~~~~~

| Vikaa a răspuns (pentru Bizon95):

Nu stii chinologie,nici cat o boaba, nu e de tine acest domeniu. Exista Cane Corso, iar rasele le-ai scris gresit; pitbull, rottweiller.
Probabil daca zice ca ii slab, sigur e doar un metis.

| Vikaa a răspuns (pentru Bizon95):

In monitorul A.Ch.R. e trecut ca si Cane Corso,nu e pus cu denumire in romana, la fiecare asociatie chinologica asa e trecut, poti sa faci pe desteptul cat vrei, dar cu cartile de origine emise de asociatie nu te pui, fiecare rasa e trecuta in registru asa cum e scrisa.

| Bizon95 a răspuns (pentru Vikaa):

Ok, nu auzisem de rasa aia, acum am auzit tongue