| marius007 a întrebat:

Va rog frumoas ajutati-ma e urgent sad. Am un caine foxteriier caruia i-am facut o cusca acum vreo 3 luni... am capitonato. nul ploua. toace cele. dar de ieri el refuza sa mai stea in ea : care sa fie explicatia. in loc sa stea in cusca doarme afara in ploaie. :? Ma poate ajuta cineva:? sa-l cert sau cu vreo nuielusa cv :?

Răspuns Câştigător
| RedNose a răspuns:

Un fox terrier ar cam trebui tinut in casa cand sunt temperaturi scazute,tocmai de aia sta si in afara cotetului fiindca vrea la caldura. In cotet poate sa nu-i ploua,ninga,dar daca e frig tot degeaba. O cusca trebuie bine izolata cu doua randuri de lemn, intre scartaietoare groasa+ca asternut paie/paturi groase/blana(cele mai bune sunt paiele fiindca nu persista umiditatea, in caz ca ploua si cainele intra si iese afara).
Daca nu poti sa-l iei in casa macar fai intr-o incapere gen magazie, garaj tot asa un cotet izolat calumea si tine acolo, departe de vant si cu cateva grade mai ridicate decat afara.

4 răspunsuri:
| AlleAllexandrahS a răspuns:

Nu trebuie sa-l bati sau ceva! Trebuie sa il intelegi. Poate ca trebuie sa se obisnuiasca...
Si eu am un Ciobanesc Carpatini, si nici el nu voia sa stea in cusca primele 4 luni. Dar, poate crezi ca 3 luni este prea mult. Daca vezi ca nu da semne cum ca ar vrea sa stea in cusca in urmatoarele luni, ia masuri! happy
Nu cred ca asta iti este de folos, dar totusi... big grin

| marius007 explică (pentru AlleAllexandrahS):

Da dar chestia e ca inainte a stat laughing mult si bine in cusca acum dintr-o data numai. l-am atins cu nuiaua. si acum sta laughing,, II doresc doar binele happy

| Anduta_1569 a răspuns:

Nu e bine sa bati cainele. Daca "l-ai atins cu nuiaua" si acum sta, asta e din frica.
In cusca, cainele nu este certat, batut atins sau baga in seama.In momentul in care a intrat in cusca, il lasi in pace pentru ca acolo se refugiaza. Poate ii e frig acolo.Depinde acum cum arata cusca.Cusca unui caine de talie mica trebuie sa fie mica,iar usa pe unde intra trebuie sa fie mica,doar atat cat sa incapa(cainii mei se intind pentru a intra in cusca), iar in cusca, in sezonul rece, sa fie talaj, paie(nu fan) sau paturi(dar paturile se cam uda). Poate vine curent pe undeva si nu mai vrea sa stea acolo.Sau poate se loveste in vreo scandura pe acolo si nu vrea sa mai intre.Gandeste-te la mai multe variante.Nu bataia este solutia.Asa nu faci decat sa traumatizezi bietul catel.

| AlleAllexandrahS a răspuns (pentru marius007):

laughing Doamneeee... Acuma sta si la mine. laughing