| Anonima6754 a întrebat:

vreau sa imi iau un ciobanesc german si vreau cateva sfaturi.
1. De cate ori pe zi si la ce ore aproximativ trebuie scos afara?
2. De cate ori pe zi si cam ce mananca?
3. Este adevarat ca e bine sa il perii in fiecare zi?
4. De spalat e ok de 2 ori pe saptamana? Sau doar o data?
Dau fundita

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mă bucur că vrei să-ți iei un ciobănesc german. Rasa mea preferată! happy

Ciobănescul german este un câine foarte activ și are nevoie întotdeauna de atenție și afecțiune. Aș spune de cel puțin 3 ori pe zi, câte minimum o oră. Sau îl obosești direct, e alegerea ta laughing

De obicei eu îi pun crochete de la sensitive și hrană uscată pentru câini. Mănâncă de 4 ori pe zi, iar când i se face foame, mă anunțăwinking

Da.

Eu îl spăl ori de câte ori e nevoie, chiar de 3 ori pe săptămână. Plus că-i și sezon ploios acum, când iese pe afară se murdărește, deci chiar de mai multe ori.

2 răspunsuri:
| ShutFickOn a răspuns:

Salut! Hai sa iti explic scurt si la obiect cum sta treaba! happy

1) Daca nu ai suficient timp, este ok si o data, si la o ora mai retrasa, ca sa nu ai probleme cu lumea care trece pe langa el. Daca vrei sa iti consumi timpul, poti sa-l duci de dimineata, si mai pe seara la racoare.

2) Se poate chiar si de 4 ori pe zi, dar ai grija sa nu ii dai prea mult, sa nu se strice la burtica. De obicei cam toti cainii mananca hrana uscata de caini, conserve si de ce nu, resturi. Eu am un caine si ii cumpar si salam de caini de la alimentara.

3) Sincer nu prea este bine, deoarece dupa se va invata, sau cum este si la parul uman, daca nu il vei peria intr-o zi, se va duce in toate partile. Eu iti recomand sa il perii de 2-3-4 ori pe saptamana daca ai timp.

4) Este ok doar o data. Depinde si pe unde il tii, daca se afla prin noroi, ii poti face baie si in fiecare zi laughing

| alina2k18 a răspuns (pentru ShutFickOn):

''Daca nu ai suficient timp''
''Daca vrei sa iti consumi timpul''
''daca ai timp.''
Cand nu ai timp [ esti vreun CEO cum sunteti toti de aiciwinking laughing ] NU iti iei caine, mai ales un ciobanesc.
Sa recomanzi ca un caine sa fie scos o data pe zi afara ala e CHIN SI SUFERINTA pentru animal.
Si nu exista ''consumarea timpului'' cand ai un animal si automat ti-ai asumat niste RESPONSABILITATI.